مدیری که توانست یک مکتب مخروبه را به مکتب نخبه تبدیل کند
کمکهای آموزگاران، خانوادههای دانشآموزان و رهنماییهای ادارهی معارف هرات، سبب تبدیل شدن یک مکتب مخروبه به مکتبی نخبه در سال ۱۳۹۰ه.ش شد. کسب دو جایزه بینالمللی در سالهای ۱۳۸۸ و ۱۳۹۴ه.ش و جایزهی خلاقیت و شایستگی از دستآوردهای بصیره بصیرتخواه در هجده سال مدیریتاش است. خبرگزاری بانوان افغانستان برای معرفی بیشتر، با او گفتوگویی ترتیب داده است که در ادامه میخوانید.
پرسش: معرفی؟
پاسخ: بصیره بصیرتخواه، در سال 1342 متولد شد. دورهی مکتب را در مکتب مهری هروی و دورهی لیسانس را در دانشگاه تعلیم و تربیه هرات، به پایان رساند. و از هجده سال به اینسو به عنوان مدیر مکتب تجربوی فعالیت میکند.
پرسش: چه چیز سبب شد که مدیریت یک مرکزآموزشی را به عهده بگیرید؟
پاسخ: پس از شکست طالبان در سال 1380 ه.ش از طرف ادارهی معارف هرات به عنوان مدیر لیسه تجربوی مقرر شدم و با تشویق خانواده و علاقهمندی خودم این وظیفهی مقدس را آغاز کردم.
پرسش: در مورد پیشنهی تاریخی مکتب تجربوی بگویید؟
پاسخ: در سال 1380 ه ش و 1383 ه ش تجربوی تنها مکتب در ولایت هرات وجود بود که در دو وقت صبح و ظهر برای دختران و پسران فعالیت داشت. نظر به کمبود جا، پیشنهاد جدا شدن بخش دختران از بخش پسران داده شد و ادارهی معارف وقت پیشنهاد را پذیرفت و اکنون بیش از یک دهه است که مکتب تجربوی در بخش آموزش دختران فعالیت دارد.
پرسش: چه امکاناتی در مکتب تجربوی وجود دارد؟
پاسخ: در سال 1385 انجمن اولیا و مربیان را تشکیل دادیم که با کمک آنها یک مکتب مخروبه را به یک مکتب نمونه تبدیل کردیم. و مقدار کمکهای مردم از سال 1385 تاکنون بیشتر از 180 هزار دالر بوده است و در کنار این با اخذ کمکهای نقدی از معارف هرات توانستیم آنچه را که برای مکتب نیاز است، تهیه کنیم.
پرسش: در زمان مدیریت شما مکتب تجربوی چه دستآوردهای داشته است؟
پاسخ: مکتب تجربوی در سال 1390ه.ش به صفت مکتب نخبه از سوی وزارت معارف معرفی شد. وبا زحمت های استادان، این مکتب موفق به کسب اولین جایزه بین المللی شد و اولین مکتبی است که در سطح افغانستان وارد مرحله دوم جایزه بین المللی شد. و دیپارتمنت انگلیسی مکتب با تیم کاری خود یک سری برنامههای به کشور امریکا داشتند که موفق به کسب دو مدال برونز، دو تقدیر نامه و 250 دالر پول نقد شدند. و در مرحله دوم مدال نقره و در مرحله سوم و چهارم مدال طلا و 500 دالر پول نقد به دست آوردند.
پرسش: دستآورد های خود تان بگویید؟
پاسخ: نظر به تلاش شورای اداری مکتب و آموزگاران دو مرحله مدال ملالی در سال 1388 ه ش و سال ۱۳۹۴ ه ش کسب کردم و در سال 1397 ه ش برای اولین بار با پیشنهاد ریاست جمهوری اسلامی افغانستان از طرف خدمات ملکی موفق به اخذ جایزه خلاقیت و شایستگی شدم.
پرسش: در آخر چی پیام دارید؟
پاسخ: تمام همنوعان خود را به رقابت سالم اتحاد و همدلی دعوت میکنم و اینکه تقاضای من از خانواده ها این است که در تعلیم و تربیه دختران خود کوشا باشند تا این که شاهد یک جامعهی ایده ال در آینده باشیم.
مصاحبه کننده: فرشته رحیمی