9 زن با 9 شغل مختلف
راحله غلامی، رستورانتدار
راحله غلامی، پنج ماه پیش رستورانتی را در یکی از منطقههای ولایت هرات افتتاح کرد؛ او هدف از ایجاد آن را خدمت به زنان و کسب استقلالیت مالی عنوان میکند.
ایجاد فضای راحت و مکانی آرام برای همنوعانش، از آرزوهای دیرینهاش بود به همین منظور راحله چندی پیش با ایجاد رستورانتی متفاوت در منطقۀ شان در کنار رسیدن به آرزویش کسب درآمد نیز میکند.
او میگوید، فعالیتاش در رستورانت موافقان و مخالفان زیادی را به همراه دارد اما از اینکه شوهرش مدام از او حمایت میکند سبب امیدواری او برای رسیدن به اهداف اش شده است.
عادله سادات، هنرپیشه
عادله سادات، هنر پیشه و مدل افغانستانی، از سه سال به این طرف مصروف فعالیتهای هنری در سینمای افغانستان است.
او میگوید، تاکنون در سه سریال تلویزیونی نقش داشته، اولین کار را از سریال “زبان زرگری” شروع کرده و پس از آن در سریال “سعید و سحر” در نقش فرعی و سپس در سریال کلک شیشم نیز کار کرده است.
و در آیندهی نزدیک روی دو فیلم “تهمت” به کارگردانی مسعود محمدی و فیلم “سلطان زمان” به کارگردانی میرویس صدیقی، که نقش مرکزی را دارد کار میکند.
زهرا امینی، زراعت پیشه
زهرا امینی، از چهار سال به اینسو با ایجاد گلخانهای از طریق پرورش و فروش انواع گلها تجارت کوچکی را راهاندازی کرده است.
او میگوید، علاقه شدید اش به طبیعت وگلها او را به راه اندازی این گلخانه وادار کرده است و در این گلخانه، گلهای مختلفی را پرورش میدهد به طور مثال؛ گل پیچگ، کریسمس، قاشقی، گلدانی، یخک، کاغذی، عطری و دیگر گلها که هر کدام آن نظر به نوعاش قیمت آن نیز فرق دارد.
مملکت، خامک دوز
مملکت یکی از زنانی است که هفت سال پیش با ایجاد مرکزی در منطقهی جبرییل در کنار ایجاد شغل برای گروهی از زنان، خواست تا ساختههای دستی زنان منطقهی جاغوری را به مردم معرفی کند.
مملکت میگوید، مواد لازم ( نخ کانوا و نوع پارچهای مخصوص) برای ساختههای دستی گراف و قبطومار، از بازار تهیه میکند و آن را برای برخی از زنانی که به این هنر بلدیت دارند میدهد تا لوازم مختلفی را بسازند.
معصومه حسینی، عکاس
معصومه حسینی، عکاسی که بیش از هشت سال مصروف ثبت لحظات شادی از محافل عروسی بوده است.
او میگوید: «سال ۱۳۹۰خورشیدی از کشور ایران به شهر هرات آمدم و درمنطقهی جبرییل مسکنگزین شدم، در آن زمان چیزی که برایم خیلی جالب بود اینکه عکاس زن وجود نداشت. خانوادهها برای عکاسی محافلشان از مردان کمک میگرفتند و زنان از این موضوع رنج میبردند. همین موضوع سبب شد که به عکاسی روی بیاورم وعکاس محافل وعروسیها شوم.»
رووفه جامی، مدیر مکتب مهری هروی
رووفه جامی مدیر مکتب مهری هروی، یکی از مکتبهای دخترانه و با سابقهی هشتاد ساله در هرات است که بیش از پنج هزار دانشآموز در آن مصروف آموزش هستند و در زمان مدیریت رووفه جامی، این مکتب با شرکت در رقابتهای ” بریتیش کانسیل” توانست جایزۀ بین المللی را از آن خود کند.
معصومه باقری، پردهسرای
یازده سال است که تجارت کوچکی را از طریق تولید و فروش پرده در منطقهی حاجی عباس، در غرب ولایت هرات، ایجاد کرده است.
او میگوید، ایجاد پردهسرای علاقهاش نه، بل نیازش برای کسب درامد است و اکنون این شغل برایش به عشق و علاقه بدل شده است و فروشات پردههای که وی تولید میکند به بازار فروش در داخل و حتا خارج دارد.
حلیمه بهادری، فرشنده و کارافرین
حلیمه بهادری، بیش از یک دهه از فعالیتاش برای زنان میگذرد او معتقد است، اتحاد و همبستگی بین زنان میتواند زندگی اقتصادی و اجتماعی شان را به جهت مثبت سوق دهد.
رباندوزی، بافندگی، گلشندوزی، خامکدوزی، لیفبافی و حولهبافی ازجمله صنایع دستی زنان است که حلیمه در دکانش تولید و به فروش میرساند.
او میگوید، دوازده سال پیش مرکز تولید صنایع دستی را ایجاد کرده؛ چون زنان زیادی وجود دارند که بنابر دلایلی از سواد محروم ماندهاند و به حرفههای چون بافندگی و بعضی هنرهای دیگر بلدیت دارند و او خواسته تا از این طریق برای آنان کارآفرینی کند.
ملالی فروتن، مربی ورزش فیتنس
ملالی فروتن مربی رشتهی ورزش فیتنس است؛ او بیش از یک دهه است که به زنان برای رسیدن به اندامی متناسب و درمان دردهای مفصلی فعالیت میکند.
او میگوید، امروزه بیشتر زنان بهخاطر زیبایی و تناسب اندام شان به ورزش فیتنس روی میآورند، فیتنس ورزشی است که شامل حرکات شکم، نرمش، ایروبیک، دوش، کشش و کار با دستگاه میشود.
تهیه کننده: عارفه مهدوی