افزایش آمار تفریق در هرات؛ ثبت 60 قضیه تنها در سه ماه نخست سال

مسوولان در دادگاه خانوادگی ولایت هرات از افزایش آمار تفریق نسبت به طلاق در سه ماه نخست جاری خبر می‌دهند.

به گفته‌ی مسوولان دادگاه خانوادگی، در سه ماه نخست سال جاری آمار تفریق بیش از 60 قضیه بوده است، که در مقابل میزان قضایای ثبت شده طلاق در این اداره 40 قضیه است.

تفریق، از فرقت گرفته شده به معنی جدائی است، به این معنی که زن از شوهر به سبب ضرر، عیب، عدم انفاق، غیابت، خشونت جدا می شود.

بصیر احمد نوری، رییس دادگاه خانوادگی می‌گوید،نپرداختن نفقه، اعتیاد، غیابت بیش ازسه سال شوهر، حبس، ازدواج‌های مجدد، عیب شوهر و خشونت‌های خانواد‌گی سبب افزایش تفریق نسبت به طلاق شده است.

او در ادامه می‌گوید، سال پار نیز آمار تفریق نسبت به طلاق افزایش داشت.

در همین حال مسوولان ادارۀ امور زنان گفته‌های مسوولان دادگاه خانوادگی هرات را تایید کرده و افزایش تفریق نسبت به طلاق را نگران کننده می‌دانند.

انیسه سروری، رییس ادارۀ امور زنان هرات می‌گوید، گراف تفریق و طلاق در هرات روبه افزایش است و دلایل تفریق؛ ازدواج‌های اجباری، خشونت‌های خانواده‌گی و ازدواج‌های ناموفق است.

او در ادامه می‌گوید، اداره‌ی امور زنان همواره برنامه‌های آگاهی دهی برای رعایت حقوق متقابل زنان ومردان راه‌اندازی کرده است تا اینکه آمار تفریق و طلاق در میان زوج‌ها کاهش یابد.

با این حال شماری از فعالان حقوق زن افزایش تفریق در میان زوج‌ها را نگران کننده می‌دانند و می‌گویند، تفریق سبب می‌شود تا زنان به حقوق اساسی شان که در هنگام طلاق به دست می‌آورند، دست پیدا نکنند.

سکینه حسینی، فعال حقوق زن می‌گوید، امروزه زنان به دلایلی چون؛ عدم انفاق، غیابت شوهر  وخشونت‌های خانواده‌گی دست به تفریق می‌زنند و همواره متضرران تفریق زنان و کودکان هستند.

او در ادامه می‌گوید، حکومت و دیگر نهادهای مسوول باید اقدامات اساسی را روی دست بگیرند تا میزان تفریق در میان زوج‌ها کاهش پیدا کند، در غیر آن صورت فساد اخلاقی در جامعه افزایش خواهد یافت.

از سویی شماری از جامعه شناسان به این باوراند که اعتیاد، خشونت‌های خانواده‌گی و چندین همسری سبب افزایش تفریق شده است.

سید عبدالله نایاب، جامعه شناس می‌گوید، حکومت باید به پرونده‎‌های خشونت علیه زنان به گونه اساسی رسیدگی کند تا مشکلات ابتدایی بین زن و مرد به طلاق و تفریق ختم نشود.

بر اساس آمار ارائه شده از سوی دادگاه خانوادگی هرات در یک- دو سال پسین، بیش از یک هزار قضیه‌ی تفریق و طلاق در این دادگاه به ثبت رسیده است تنها در یک سال پسین بیش از ۹۰۰ قضیه ثبت شده است.

گزارشگر: عارفه مهدوی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا