چهارشنبه بازار؛ بازار ویژۀ زنان که دیگر رونق ندارد
یکشنبه و چهارشنبهبازار، از روزهایی است که در گذشتهها، زنان برای خرید اجناس مورد نیاز شان به بازار میرفته اند. از چندی به این سو، بازاری در کوپراتیف اقتصادی و خدماتی بانوان با این نام ایجاد شده است، شماری از زنان فروشنده اما از کمرونق شدن این بازار شکایت دارند.
برخی از این زنان میگویند، یکشنبه و چهارشنبه بازار، از رونق گذشته برخوردار نیست و حتی برخی روزها آنها هیچ فروشی نداشته اند.
لعلبیبی یکتن از زنانی است که از هفت سال به این سو در یکشنبه و چهارشنبه بازار شرکت میکند.
او میگوید، در گذشتهها فروشات آنها خوب بود اما اکنون روزهایی میشود که او و همکاراناش هیچ فروشی ندارند.
لعلبیبی میافزاید که آنها مجبور اند برای اشتراک در این بازار، هر روز، 100 تا 200 افغانی بپردازند و این کار آنها را دشوارتر کرده است.
او همچنان میافزاید، فروش محصولات خارجی در این مکان ممنوع است و صنایع دستی فروشات چندانی ندارد. از همین سبب از رونق این بازار کاسته شده است.
نبود فروشات سبب شده تا برخی از این زنان، این بازار را ترک کنند.
ناهید شریفی از یک سال به این سو، در بازار زنان در یکشنبه و چهارشنبه شرکت نکرده است.
وی دلیل ترک این بازار را نبود بازار فروش عنوان میکند.
این در حالیست که مسوولان در کوپراتیف اقتصادی و خدماتی بانوان، دلیل کمرونق شدن یکشنبه و چهارشنبه بازار را فرارسیدن فصل آزمونهای مکاتب و دانشگاه دختران عنوان میکنند.
رومینا عثمانی مسوول کوپراتیف اقتصادی بانوان میگوید، چند سال است که یکشنبه و چهارشنبهبازار وجود دارد و این روند طبیعی است که در زمان گرمیِ هوا و آزمونهای مکتب و دانشگاه، بازارها کم میشود.
وی میافزاید، فروشات در هوای سرد بهتر است و بازار این زنان رونق بهتری دارد.
او در قسمت ممنوعیت محصولات خارجی میگوید، چون هدف از این کار، بازاریابی برای محصولات داخلی است، به فروش اجناس داخلی و صنایع دستی ارجحیت داده میشود.
خانم عثمانی در رابطه با ادعای زنان در مورد گرفتن پول برای اشتراک در بازار میگوید، وقتی از این زنان پول گرفته میشود که بازار کار شان خوب باشد، زمانی که وضعیت بازارها خوب نباشد، این پول از آنها گرفته نمیشود.
«اگر در یک سال حساب کنیم، شاید در کل سال، در حد یک یا دو ماه از آنها پول بگیریم و حالا چون وضعیت بازار خوب نیست، پول نمیگیریم.»
گزارشگر: سیمین صدف