طرح بدیل درجهبندی دانشآموزان تا یک ماه دیگر عملی میشود
وزارت معارف افغانستان طرح بدیل درجهبندی دانشآموزان را که بر اساس نظر سنجی قبلی انجام شده است، تا یک ماه دیگر عملی خواهد کرد.
مسوولان در وزارت معارف میگویند، این طرح به هدف تشویق وانگیزهدهی دانشآموزان، ایجاد شده است.
نوریه نزهت، سخنگوی وزارت معارف میگوید، بر اساس این طرح دانشآموزان به چهار بخش «الف، ب، ج» و “تکرار صنف” درجهبندی میشوند. بر اساس این طرح نمرههای بین ۹۰ الی ۱۰۰ در بخش «الف»، نمرههای بین ۷۵ الی ۹۰ دربخش «ب»، نمرات بین ۵۰ الی ۷۵ در بخش«ج» و نمرات کمتر از ۵۰ در بخش «تکرار صنف» قرار میگیرند.
او در ادامه میگوید، بر مبنای این طرح نام دانشآموزان در کتاب حاضری نظر به حروف الفبا ترتیب خواهد شد.
با این حال شماری از آموزگاران از طرح بدیل درجه بندی دانشآموزان استقبال میکنند و آن را گام موثر در روند رشد آموزش دانشآموزان میدانند.
جلوه عرفانی، آموزگار میگوید، این طرح سبب افزایش علاقهمندی دانشآموزان به درس خواهد شد و با تطبیق آن درجهی نمرات دانشآموزان نیز افزایش خواهد یافت.
او در ادامه میگوید، این طرح رقابتهای ناسالم را کاهش داده و فضای رقابت سالم را در میان دانشآموزان فراهم میکند.
در همین حال برخی دیگری ازآموزگاران نیز خوشبینی شان را از تطبیق این طرح بیان میکنند وآن را برای رشد آموزش و پرورش در کشور کارساز میدانند.
عادله فخری، آموزگار میگوید، همه ساله دانشآموزان زیادی به درجههای مختلف در مکتبها کامیاب میشوند، بر اساس آن در بعضی موارد آموزگاراران مجبوراند، دانشآموزانی را که حتی دارای عین نمره هستند به درجههای مختلف تقسیم کنند، که سبب اختلافات زیادی در بین دانشآموزان میشود.
او در ادامه میگوید: «به تطبیق این طرح خوشبین هستیم، چون این طرح سبب علاقهمندی دانشآموزان به درس خواهند شد و میزان کامیابی آنان را نیز بالا میبرد.»
از سویی هم شماری از دانشآموزان به این باوراند که تطبیق طرح بدیل درجهبندی دانشآموزان در مکتبها سبب ایجاد انگیزه برای شان خواهند شد.
رویا احمدی، دانشآموز میگوید، عملی شدن این طرح برای دانشآموزان انگیزه بخش است و اگر دانشآموزی در گروپ«ج» باشد تلاش میکند تا بتواند عضو گروپ نخبهها یعنی «الف» شود وفضای رقابت سالم را برای خودشان ایجاد کند.
در همین حال برخی دیگری از دانشآموزان نیز از این طرح استقبال میکنند.
عاطفه موسوی، دانشآموز میگوید: «تقسیم کردن دانشآموزان بر اساس درجه هرگز کارساز نبوده وهمواره سبب ایجاد حساسیتهای بیشتر در میان دانشآموزان شده است، اما با تطبیق این طرح دیگر شاهد نابسامانیها نخواهیم بود.»
او در ادامه میگوید، دانشآموزان زیادی حتی بخاطر نیم نمره با هم رقابت میکنند و به همین اساس یکی اول و دیگری دوم نمره میشود، این طرح این اختلافات اندک را حل میکند.
از سویی هم گروهی دیگری از دانشآموزان به این باوراند که این طرح سبب یکسان سازی جایگاه همه دانشآموزان خواهند شد.
فریبا جلالی، دانشآموز میگوید: «با این که زیاد درس میخوانم اما همواره از چند مضمون مشروط میشوم، با تطبیق این طرح جدید تلاش میکنم که در گروپ اول نمرهها قرار بگیرم و خود را با آنان یکسان میدانم.»
اکنون در افغانستان بیش از 9 میلیون دانشآموز در مکتبهای افغانستان مصروف فراگیری آموزش هستند.
گزارشگر: عارفه مهدوی