تغییر معیار‌های ازدواج در بین جوانان

با گذشت هر روز همراه با تغییر معیار‌ها در سبک زندگی جوانان معیار‌ها برای ازدواج نیز تغییر کرده اکنون دیگر بیشتر جوانان برخلاف گذشته سعی دارند در ازدواج تفاوت سنی مناسبی بین‌شان باشد، به باور آنان اختلاف سنی مناسب سبب درک بیشتر در بین زن و شوهر می‌شود.

شماری از دختران به این باوراند که همسر آینده‌شان نباید از لحاظ سنی تفاوت زیادی با آنان داشته باشد.

گلثوم احمدی، می‌گوید: «تصمیم دارم در آینده با مردی ازدواج کنم که در حدود چهار سال با او تفاوت سنی داشته باشم، چون از دید من اینگونه می‌توانیم هم‌دیگر را بهتر درک کنیم.»

او در ادامه می‌گوید، آن دوره گذشته که مرد 10 تا 20 سال از زن بزرگتر بود.

وی می‌افزاید، تفاهم بین زن و شوهر اساسی‌ترین شرط یک زندگی موفق است. هرچه تفاوت سنی در میان زوج‌ها کمتر باشد، می‌توانند همدیگر را بهتر درک کنند.

از سویی شماری از دختران نیز به این باوراند که تفاوت سنی مناسب سبب ایجاد یک زندگی مشترک بدون دغدغه و مشکل می‌شود.

آزیتا سلیمی می‌گوید: «دوست دارم همسرم چهار تا پنج سال از من بزرگتر باشد چون فکر می‌کنم اینگونه بهتر به توافق می‌رسیم.»

در همین حال گروه دیگری از دختران نیز تفاوت سنی مناسب را ترجیح می‌دهند و آن را عامل درک و دوام زندگی مشترک می‌دانند.

بهاره الکوزی، می‌گوید: «می‌خواهم با همسر آینده‌ام تفاوت سنی کمی، در حدود دو سال داشته باشم، چون در تصمیم‌های بزرگ زندگی می‌توانیم با هم تصمیم بگیریم و اگر سن همسرم از من بزرگتر باشد همه تصمیمات بزرگ زندگی را خودش خواهد گرفت.»

در کنار این برخی از پسران به این باوراند که سن دختر باید به پختگی کامل برسد تا آنان بتوانند زندگی زناشویی خوبی را تجربه کنند.

بصیراحمد امیری، می‌گوید: «گرچه در قانون سن ازدواج دختر بالای 16 سال است، اما ترجیح می‌دهم همسر آینده‌ام به درجه رشد سنی کامل برسد، چون زمانیکه یک دختر سن 20 تا 22 را تکمیل می‌کند در اصل توانسته تمام فنون و مهارت‌های زندگی را یاد بگیرد و به درجه درک و شعور بالایی برسد.»

او در ادامه می‌گوید، ازدواج‌های زیر سن همواره سبب مشکلات زیاد خانواده‌گی و افزایش خشونت‌ها می‌شود، پس باید در انتخاب سن همسر دقیق بود.

احسان رحیمی، نیز به این باور است که باید با دختری ازدواج کرد که از لحاظ سنی بزرگ شده باشد.

او می‌گوید: «زندگی زناشویی برپایه‌ی درک و تفاهم استوار است، پس باید در انتخاب همسر آینده عجول نباشیم و دختری را که همه فنون ومهارت‌های زندگی و تحصیلی‌اش را به پایان رسانده باشد را به عنوان همسر آینده انتخاب کنیم تا یک عمر راحت باشیم .»

او در ادامه می‌گوید، دختری که به درجه کمال می‌رسد، می‌تواند همسر خوب برای شوهرش و در نهایت مادر نمونه برای کودکانش باشد.

در همین حال شماری از جامعه شناسان به این باوراند که این تغییر دیدگاه‌ها نسبت به سن ازدواج در میان جوانان به عوامل جهانی شدن و تفاوت از برداشت ازدواج ربط دارد.

عصمت‌الله جعفری، جامعه شناس می‌گوید: «معیارهای متفاوت‌تری نسبت به سن ازدواج در میان دختران و پسران امروزی به چشم می‌خورد که به عوامل جهانی شدن و برداشت متفاوت از ازدواج ربط دارد، چون در نسل امروزی ازدواج با فاکتور زادو ولد تعریف نمی‌شود.»

از سویی هم برخی از فعالان حقوق زن می‌گویند، سن ازدواج در میان زوج‌ها فاکتور مهم و اساسی برای تشکیل زندگی است و باید جدی گرفته شود.

سوسن بهبودزاده، فعال حقوق زن می‌گوید، تفاوت‌های سنی در میان زوج‌ها باید حداکثر چهار تا پنج سال باشد، تا هر یک بتوانند اوضاع خانواده را به گونه‌ی درست آن مدیریت کنند، شوهر توان فراهم کردن احتیاجات زن را داشته باشد و زن نیز بر مکلفیت‌هایش آگاهی داشته باشد.

او در ادامه می‌گوید، هم سن و سال بودن زوج‌ها مشکلات زیادی را به بار می‌آورد که سبب عدم درک و بهانه‌گیری‌ها در میان شان خواهند شد.

در همین حال شماری از روان‌شناسان به این باوراند که هر چه تفاوت سنی در میان زوج‌ها کمتر باشد زندگی مشترک‌ شان موفق‌‌تر خواهند بود.

حسین جعفری، روان‌شناس می‌گوید: «از لحاظ روان‌شناسی مرد و زن زمانی می‌توانند با هم ازدواج کنند که هر دو به بلوغ فکری رسیده باشند وهر چه تفاوت سنی در میان زوج‌ها کم باشد، ازدواج آن‌ها موفق‌تر است.»

او در ادامه می‌گوید، در صورت وجود تفاوت سنی بین زوج‌ها اعتقادات، نظرات وارجعیت‌های شان متفاوت خواهد بود، روی این منظور، مرد باید بین یک تا سه سال تفاوت سنی از یک زن داشته باشد.

گزارشگر: عارفه مهدوی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا