نمایشگاه تکنالوژی؛ از میان 50 غرفه تنها یک غرفه سهم دختران است

نخستین نمایشگاه مخابراتی و تکنالوژی معلوماتی در هرات در حالی برگزار شده است که از مجموع 50 غرفه‌، تنها یک غرفه‌ی آن به دختران اختصاص داده شده است این در حالیست که دختران خواهان سهم‌گیری بیشتر در چنین نمایشگاه‌ها هستند.

این نمایشگاه از سوی اداره‌ی مخابرات هرات به هدف معرفی تکنالوژی مخابراتی برگزار شده است.

شماری از دخترانی که در این نمایشگاه فعالیت‌های شان در بخش تکنالوژی به نمایش گذاشته‌اند، حضور و سهم زنان را در این نمایشگاه بسنده نمی‌دانند.

فاطمه رضایی، دانش‌آموز مکتب کدنویسی در رابطه می‌گوید، حضور کم‌رنگ دختران در چنین نمایشگاه‌ها می‌تواند آنان را همچنان در حاشیه‌ قرار دهد.

 در کنار این ژینوس بهروزیان، عضو تیم “خانه رباتیک افغانستان” می‌گوید، با وجود اینکه در سال‌های پسین دستاورد‌های دختران در بخش تکنالوژی چشم‌گیر بوده است؛ اما جای شماری زیادی از دخترانی که در حوزه‌ی فناوری فعالیت دارند خالی است.

وی در ادامه می‌افزاید: «ما باید تلاش کنیم تا با تمام چالش‌های موجود مبارزه کرده و درهر عرصه حضور پررنگی داشته باشیم.»

 از سویی به باور شماری از دختران، دید و بازدید مردم از این نمایشگاه و کارهای آنان، سبب تشویق دختران برای ادامه‌ی کار در بخش تکنولوژی می‌شود.

 الهه موسوی یک تن از اشتراک‌کننده‌گان در این نمایشگاه است. او یک پل متحرک ساخته که حرکت می‌کند. وی می‌گوید، از این پل روی دریاها استفاده می‌شود.

الهه که این حرفه را در مکتب آموخته است، باور دارد که برگزاری این نمایشگاه‌ها به او کمک می‌کند، تا مردم با کار آن‌ها آشنا شوند.

این در حالیست که مسوولان اداره‌ی مخابرات هرات، دلیل حضور کم‌رنگ دختران را در این نمایشگاه، مشکلات اقتصادی  عنوان می‌کنند.

عاشق الله علی‌زی، رییس اداره‌ی مخابرات هرات می‌گوید: «ما یک غرفه را به صورت رایگان در اختیار دختران قرار دادیم؛ چون شرکت در نمایشگاه مصارف مالی را در بردارد علاقه‌مندی دختران در مقایسه با پسران کم‌تر است.»

این در حالیست که در سال‌های پسین، حضور و علاقه‌مندی دختران در هرات، به تکنالوژی و فناوری افزایش یافته است.

[cycloneslider id=”h54321″]

گزارشگر: ضیاگل عظیمی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا