دانشآموزی که برای نخبه ماندن تلاش میکند
مریم حسینی، دختری که از سه سال به این طرف توانسته است عنوان دانشآموز نخبهی مکتب سید محمد قناد را بدست آورد، به باور او “استفادهی درست از زمان سبب میشود تا الگوی از تلاش و موفقیت برای دیگران باشی.” خبرگزاری بانوان افغانستان برای آشنایی بیشتر با او گفتوگویی را ترتیب داده است که در ادامه میخوانید.
پرسش: معرفی؟
پاسخ: مریم(عبدالله) حسینی هستم، دانشآموز مکتب دخترانهی سید محمد قناد از سه سال به این طرف به عنوان دانشآموز نخبه این مکتب شناخته شدم. برای رسیدن به هدفام سخت تلاش میکنم و برای حفظ جایگاه نخست خود در مکتب از وقت به گونهی درست استفاده میکنم.
پرسش: چه چیز مریم را دانشآموز نخبه ساخته است؟
پاسخ: تعیین هدف در زندگی، داشتن تقسیم اوقات کاری منظم، حمایت خانواده و همکاری آموزگارانم سبب شده تا در سه سال پی درپی به عنوان دانشآموز نخبه این مکتب معرفی شوم.
نخبه ماندن در مکتبی که هر صنف آن بیش از 40 دانشآموز دارد کار آسانی نیست، و نیازمند به تلاش وکوشش فراوان دارد.
پرسش: دانشآموز نخبه را چه چیز از سایر دانشآموزان متمایز میسازد؟
پاسخ: یک دانشآموز نخبه باید همواره با دانشآموزان دیگر در درسها و فعالیتهای شان کمک کند، احترام متقابل داشته باشد و به گونهی رفتار کند تا آموزگاران ودانشآموزان از او آزرده رنج نشوند همچنان برای انجام فعالیتهای درسی اش تقسیم اوقات منظم داشته باشد.
من به عنوان یکی از دانشآموزان موفق این مکتب همواره سعی دارم تا در حد توان با دوستانم همکاری کنم.
پرسش: به جز عنوان دانشآموز نخبه، چه دستاوردهایی داری؟
پاسخ: در رقابتهای مختلفی شرکت کردم، از جمله در مسابقه ” ذهن برتر” که توانستم مقام اول را کسب کنم، در مسابقات ریاضی آزمون کانکور شرکت کردم و سال پار در پروژههای رقابت بریتیش کانسیل نیز شرکت کردم و مکتب ما به عنوان یکی از مکتبهای نخبه در هرات شناخته شده است.
پرسش: میانهات با مطالعه چگونه است؟
پاسخ: در کنار کتابهای مکتب به خواندن کتابهای معلوماتی در عرصههای مختلف میپردازم، زیرا با مطالعه میتوانم معلومات عمومیام را افرایش دهم.
سال گذشته به دلیل داشتن معلومات عمومی، توانستیم در مسابقات بریتیش کانسل مقام نخبه را کسب کنیم.
پرسش: بیشتر از طرف چه کسانی مورد حمایت قرار میگیری؟
پاسخ: خانواده نقش مهمی در زندگی هر فرد دارد، اگر امروز در چنین جایگاهی قرار دارم همه وهمه به دلیل حمایتهای بیدریغ خانوادهام است، در بسیاری از خانوادهها به دختران جایگاهی نمیدهند و حمایتشان را از آنان سلب میکنند، اما خانواده من همواره با حمایتهای مادی و معنوی شان سبب رشد من شده است.
پرسش: برخیها به این باور اند نخبه شدن دشوار است، نظر مریم چیست؟
پاسخ: اول نمره بودن و اول نمره ماندن چیز شگفت انگیزی نیست، فقط به تلاش فرد ربط دارد هرکس تلاش کند و پشتکار داشته باشد میتواند به هدفاش برسد در غیر این صورت نمیتواند.
دیدگاههایی که اول نمره از ما بهتر است و ذهن برتری دارد غلط است و باید چنین طرز فکرها از بین برده شود.
پرسش: در رابطه به برنامههای آینده ات بگو؟
پاسخ: من از ولایت هلمند هستم، ولایت محروم از طبابت و آموزش در این ولایت امکانات طبی محدودی وجود دارد و افراد زیادی به دلیل کمبود دارو جان شان را از دست میدهند.
میخواهم در آینده داکتر شوم و از این طریق به مردم محروم ولایت هلمند کمک کنم.
پرسش: در پایان چه گفتنی داری؟
پایه و اساس تحصیلات هر فرد از مکتب شروع میشود، پس باید در دوره مکتب سخت تلاش کنیم تا به جایگاه که میخواهیم در آینده به آن دست پیدا کنیم.
مصاحبه کننده: عارفه مهدوی