ثبت 300 مورد اقدام به خودکشی زنان تنها در سه ماه نخست سال جاری در هرات

مسوولان در شفاخانه حوزوی هرات از ثبت 300 مورد اقدام به خودکشی زنان خبر می‌دهند. آنان می‌گویند، این آمار افزایش پنج درصدی میزان خودکشی زنان را نسبت به سه ماه اول سال پار نشان می‌دهد.

عارف جلالی، سرطبیب شفاخانه حوزوی هرات می‌گوید، زنان با روش‌های چون: خوردن مرگ موش، تیزاب، خوردن وایتکس، خودسوزی و حلقه آویز کردن‌شان دست به خودکشی می‌زنند که بیشتر شان دختران جوان هستند.

او در ادامه می‌گوید، از میان 300 زنی که اقدام به خودکشی کرده اند دو نفر شان فوت شده اند.

این در حالی است که فعالان حقوق زن، از افزایش میزان خودکشی در میان زنان ابراز نگرانی کرده و عوامل آن را خشونت‌های خانواده‌گی عنوان می‌کنند.

فاطمه جعفری، فعال حقوق زن در این مورد می‌گوید، خشونت‌های خانوادگی سبب می‌شود تا برخی زنان به بیماری‌های روحی و روانی گرفتار شوند که در نهایت دست به خودکشی می‌زنند.

او در ادامه می‌گوید: «شماری از زنانی نیز هستند که بعد از خودکشی به شفاخانه منتقل نمی‌شوند یا تحت درمان خانگی قرار می‌گیرند، پس بر این اساس، آمار منتشر شده از سوی مسوولان شفاخانه حوزوی هرات، دقیق نیست.»

وی می‌افزاید، ایجاد مراکز روان‌درمانی و مشاوره می‌تواند تا حدی بر کاهش خودکشی‌ها تاثیرگذار باشد.

در همین حال جامعه شناسان بر این باوراند که تغییرساختار اجتماعی و خشونت‌ها علیه زنان سبب شده تا اقدام به خودکشی در بین آنان افزایش یابد.

عصمت الله جعفری، جامعه شناس معتقد است که بحث ساختار جامعه به گونه‌ای است که درگذشته‌‌ها جامعه ازهمبستگی بیشتری برخوردار بود و افراد با درنظر داشت تعهدات اخلاقی ودینی شان کمتر به خودکشی روی می‌آوردند، اما امروزه جامعه فردگراتر و ارزش‌های اجتماعی در آن کم‌رنگ تر شده، که در نهایت سبب افزایش خودکشی شده است.

از سویی هم، روان‌شناسان به این باوراند که افسردگی، اضطراب، فشارهای روحی و روانی و مشکلات خانواده‌گی سبب شده تا زنان دست به خودکشی بزنند.

حسین جعفری، روان‌شناس می‌گوید، به دلیل بالا بودن آمار بیماری روحی وروانی در میان زنان، همواره آنان برای گریز از مشکلات شان دست به خودکشی می‌زنند.

او در ادامه می‌گوید، افراد زمانی که خیلی اعصبانی می‌شوند، کنترول روحی وروانی خود را از دست می‌دهند و در نهایت دست به خودکشی می‌زنند.

وی می‌افزاید، این مشکلات باید از طریق آگاهی‌دهی به افراد درزمینه حل مسئله، کنترول استرس و مدیریت هیجان‌‌ها در مکتب‌ها و دانشگاه‌ها تدریس شود تا آمار خودکشی کاهش پیدا کند.

گزارشگر: عارفه مهدوی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا