عادله فخر ی و هفت سال فعالیت در آموزش و پرورش

“دو اصل علاقه و احساس مسوولیت ویژگی یک مدیرموفق است.” بخشی از صحبت‌های عادله فخری مدیر مکتب دخترانه‌ی سید محمد قناد، در ولایت هرات است، خبرگزاری بانوان افغانستان برای آشنایی بیشتر، با او گفت‌وگویی ترتیب داده است که در ادامه می‌خوانید.

پرسش: معرفی؟

پاسخ: عادله فخری هستم، در سال 1359 در شهر غزنی متولد شدم، دانش‌آموخته‌ی رشته‌ی فیزیک هستم و از هفت سال به این طرف در بخش‌های مختلف اداره‌ی معارف فعالیت می‌کنم و در حال حاضر به عنوان مدیر مکتب دخترانه‌ی سید محمد قناد، ایفای وظیفه می‌کنم.

پرسش: چه چیزی سبب شد که خواستید یک نهاد آموزشی را مدیریت کیند؟

پاسخ: از هفت سال به این طرف به عنوان آموزگار در این مکتب، با دانش‌آموزان زیادی سروکار داشتم و با خوی و خصلت آن‌ها آشنا شدم، تا این که بعد از سال‌ها آموزگاری، مسوولیت مدیریت مکتب دخترانه‌ی سید محمد قناد را به عهده گرفتم.

همکاری صادقانه کارمندان این مکتب نیز سبب شد تا در اجرای کارها همواره موفق و سربلند باشم.

پرسش: از نظر شما ویژگی یک مدیر موفق چیست؟

پاسخ: در قدم نخست، یک مدیر باید با علاقه، دلسوزی و احساس مسوولیت به مدیریت یک نهاد بپردازد تا بتواند تغییر بزرگی را در ارگان‌های مختلف ایجاد کند.

خودم نیز به عنوان یکی از مدیران مکتب دخترانه، با علاقه و مسوولیت پذیری به مدیریت این نهاد آموزشی می‌پردازم.

پرسش: در زمان مدیریت‌ تان، مکتب سید محمد قناد چی دستاوردهایی داشته است؟

پاسخ: دانش‌آموزان مکتب سید محمد قناد از لحاظ مادی غنی نیستند، اما از لحاظ معنوی غنی هستند و با امکانات محدودی که در این مکتب وجود دارد، آنان تلاش می‌کنند تا همواره در رقابت‌های مختلف علمی، فرهنگی و ورزشی مقام قهرمانی را از آن خود کنند.

در زمان مدیریت من، دانش‌‌آموزان این مکتب توانسته اند تا در رقابت‌ “بریتیش کانسیل” برنده مقام قهرمانی شوند، همچنان آنان توانستند در کنار این همه در رقابت‌هایی علمی که میان شماری زیادی از مکتب‌های شهرهرات برگزار شده بود مقام عالی را کسب کنند. سال پار دانش‌آموزان این مکتب با شرکت در رقابت‎‌های علمی مرکز ساینس نیز توانسته‌اند مقام سوم را کسب کنند.

در کنار رقابت‌های علمی و آموزشی، دانش‌آموزان این مکتب در بخش ورزش نیز دستاوردهای چشم‌گیری داشته اند، سال پار تیم والیبال دختران این مکتب توانستند در رقابت‌های ورزشی که میان ولایت‌های کشور برگزار شد، مقام دوم را از آن خود کنند و اما دانش‌آموزان این مکتب در مسابقات والیبالی که همه ساله در میان مکتب‌ها نیز برگزار می‌شود توانستند مقام نخست را کسب کنند .

پرسش: خانم عادله فخری، مدیریت چند هزار دانش‌آموز را به عهده دارد؟

پاسخ: در مکتب سید محمد قناد بیش از 3500 دانش‌آموز مصروف فراگیری تعلیم و تربیه هستند واین مکتب تنها مکتب دولتی دراین منطقه است که با داشتن قدامت کم، ولی با تلاش فراوان کارمندان مکتب، شوراهای مردمی و خانواده‌ها توانسته در مدت کوتاه دستاوردهای قابل ملاحظه‌ای داشته باشد.

پرسش: در رابطه به قدمت مکتب دخترانه سید محمد قناد بیشتر معلومات دهید؟

پاسخ: مکتب سید محمد قناد، در سال 1382 تاسیس شد که بعد از سپری شدن هشت سال از ایجاد آن مکتب دخترانه سید محمد قناد، با کمک کشور جاپان ساخته شد و از سال 1390 تا کنون این مکتب به همکاری‌ شوراهای مردمی، نهاد‌های خیریه وخانواده‌ها توانسته به چنین جایگاهی برسد.

پرسش: پیام آخر؟

پاسخ: از نهادهای مسوول و شوراهای مردمی می‌خواهم تا در قسمت انکشاف تنها مکتب دولتی دخترانه در این منطقه تلاش کنند تا روزبه روز شاهد دستاورهای هرچه بیشتر دانش‌آموزان این مکتب باشیم.

همچنان از خانواده‌ها می‌خواهم تا در بخش تعلیم و تربیه دختران شان کوشا باشند، تا آنان بتوانند نسل تغییر در آینده باشند.

مصاحبه کننده: عارفه مهدوی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا