“در یک سال سرمایه‌ام را از یک‌هزار به هفت‌هزار دالر رساندم”

سودکردن بدون ریسک، تجربه کردن بدون خطر و پاداش گرفتن بدون تلاش به این می‌ماند که بدون این‌که متولد شوید انتظار زندگی کردن داشته باشید. این‌ها گوشه‌یی از صحبت‌های مریم مهرزاد، بانوی بازرگان است، برای معرفی بیشتر وی با او گفت‌وگویی ترتیب دادم که در ادامه می‌خوانید.

پرسش: در مورد فعالیت‌های تان برای مان بگویید.

پاسخ: مریم هستم مهرزاد. از یک‌ونیم سال به این سو، عضویت اتاق تجارت و صنعت زنان ولایت هرات را دارم و در کنار کار تجارت، عضویت تیم منتخب فوتبال بانوان هرات را نیز دارم و مربی ورزش شنا نیز هستم.

پرسش: چه انگیزه‌یی سبب شد در کنار مربی‌گری شنا و عضویت تیم منتخب فوتبال کار تجارت را آغاز کنید؟

پاسخ: هر کدام از این سه کار را با عشق و علاقه آغاز کردم، من عاشق تجارت هستم. بازرگانی از دیدگاه من یک شغل بی‌دردسر است، خوبی دیگری که دارد این است که خودت مدیر خودت و کارفرمای خودت هستی، یک کار بی‌تنش و کم‌دغدغه.

پرسش: برای آغاز فعالیت‌های بازرگانی، حمایت کسی را با خود داشته‌اید؟

پاسخ: برای کارکردن در این بخش هرچند خودم هم ریسک کرده و مشکلاتی را تحمل کردم، اما بازهم کسانی بودند که مرا حمایت و همکاری کردند که از آن‌جمله یکی مادرم بود.

پرسش: چالش‌های سد راه زنان بازرگان چیست؟

پاسخ: مشکلات سد راه زنان تجارت‌پیشه زیاد است، این چالش‌ها از کم‌توجهی مسوولان به زنان تجارت‌پیشه شروع و تا سهم کم زنان در امتیازاتی که برای تجارت‌پیشه‌ها در نظر گفته می‌شود. تا کنون هیچ توجهی از سوی مسوولان به این چالش‌ها نشده است، اما امیدوارم در آینده‌ها این چالش‌ها کمتر شود.

پرسش: تجارت را با چه سرمایه‌ای آغاز کردید و آیا از روند کارتان راضی هستید؟

پاسخ: من تجارت را با یک‌هزار دالر آمریکایی آغاز کردم اما اکنون مالک 7 هزار سرمایه هستم و این تغییرات زیادی در زندگی شخصی و کاری من آورده است.

پرسش: دیدگاه مردم نسبت به کار زنان بازرگان چگونه است؟

پاسخ: دیدگاه‌های سنتی در جامعه و تبعیض جنسیتی سبب شده تا نزد مردان دیدگاه خوبی در مورد کار زنان در بخش‌های متفاوت به ویژه بخش بازرگانی وجود نداشته باشد. این مسئله باعث شده تا خود زنان هم به خود اعتماد نداشته باشند و فکر کنند که نمی‌توانند چون مردان در عرصه‌ی تجارت خودکفا باشند اما من باور دارم که اگر در زندگی چیزی را اراده کنیم، می‌توانیم موفق باشیم.

 پرسش: برای دیگر زنان چه پیامی دارید؟

پاسخ: از نظر من برای شروع هر کاری نیاز است تا از لحاظ مالی و وقت سرمایه‌گذاری شود، از نظر من زنان می‌توانند از کارهای کوچک شروع و به گام‌های بلند برسند. صنایع دستی یکی از راه‌های آسان است که می‌توانند از این طریق به کار بازرگانی آغاز کنند.

اما باز هم سهم زنان نسبت به مردان در این عرصه بسیار کم است و این ناشی از عدم استقلالیت مالی زنان است. زنان از نگاه مالی قوی نیستند، این سبب شده تا رشد زیادی نداشته باشند چون نه توان مالی کافی دارند و نه هم خطر می‌کنند.

توصیه‌ی من برای هم‌جنسانم این است، همیشه به این فکر باشند که خداوند آن‌ها را با مردان یک‌سان اند، باید تلاش کنند و رویاهای شان را جدی بگیرند برای خود تکرار و تلقین کنند که آن‌ها می‌توانند و باید خطر کنند. چون سودکردن بدون ریسک، تجربه کردن بدون خطر و پاداش گرفتن بدون تلاش به این می‌ماند که بدون این‌که متولد شوید انتظار زندگی کردن داشته باشید.

مصاحبه کننده: سیمین صدف

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا