فعالان حقوق زن: کمیتههای منع آزار و اذیت در ادارههای دولتی کارساز نیست
بیش از یک سال از ایجاد کمیتههای منع آزار و اذیت زنان در بیش چهل ادارهی دولتی در هرات میگذرد؛ اما به گفتهی مسوولان در ادارهی امور زنان هرات، تاکنون هیچ شکایتی، در این کمیتهها به ثبت نرسیده است.
به باور مسوولان در ادارهی امور زنان هرات، عدم آگاهی زنان از قانون سبب شده تا آنان هیچ شکایتی در این کمیتهها ثبت نکنند.
سهیلا صبری، مسوول روابط عمومی آگاهی عامه ریاست امور زنان میگوید، برنامههای آگاهی دهی زیادی از سوی ریاست امور زنان برگزار شده است تا زنان در صورت مواجه شدن با آزار و اذیت شکایتهای شان را در کمیتههای منع آزار و اذیت ثبت کنند اما تاکنون “هیچ شکایتی” در این کمیتهها ثبت نشده است.
به باور شماری از فعالان حقوق زن، عدم اعتماد زنان به کمیتههای منع آزار و اذیت، مشخص نبودن صلاحیتهای این کمیتهها و مشکلات ساختاری کمیتهها، سبب شده تا هیچ شکایتی در آن ثبت نشود.
فاطمه جعفری، فعال حقوق زن میگوید: «ساختار کمیتهها به گونه است، که یک زن نمیتواند در صورت وجود آزار و اذیت شکایتی را درج کند، چون فرد مرتکب به آزار و اذیت در مرجع بالاتر است در نهایت، به شکایت او رسیدگی نمیشود.»
او در ادامه میگوید، مشخص نبودن صلاحیتهای این کمیتهها نیز سبب شده تا زنان شکایتی در آن ثبت نکنند.
با این حال شماری دیگر ی از فعالان حقوق زن میگویند، تشکیل کمیتههای منع آزار و اذیت زنان در ادارههای دولتی بی تاثیر است.
سوسن بهبودزاه، فعال حقوق زن میگوید: «هیچگاه یک کارمند از رییس خود شکایت نمیکند، این کمیتهها یک مرجعی متعارف است.»
او در ادامه میگوید، به عوض این کمیتهه، باید کمیتههای سری و مستقل از ادارههای ایجاد شود تا زنان بتوانند به راحتی شکایتهای شان را ثبت کنند
در همین حال شماری از فعالان حقوق زن میگویند، محرمانه نبودن شکایت زنان نیز سبب شده تا آنان از شکایت کردن خودداری کنند.
وحیده عزیزی، فعال حقوق زن میگوید، زمانی که یک زن از مرجع بالاتر، به دلیل آزار واذیت شکایت میکند، از رسیدگی به شکایتاش شک دارد و به همین دلیل حتی با وجود آزار و اذیتها شکایت نمیکند.
گزارشگر: عارفه مهدوی