ایجاد 50 فارم مرغداری برای زنان دامپرور در دو ولسوالی هرات
مسوولان ریاست زراعت هرات میگویند این ریاست قرار است برای حمایت از زنان دامپرور در سال روان 50 فارم مرغداری 500 قطعهای را بسازد.
به بارو این مسوولان این کار میتواند در اقتصاد زنان دامپرور تاثیر گذار باشد.
سید معصوم سادات آمر بخش مالداری ریاست زراعت هرات میگوید، این فارمها برای 50 زن دامپرور در دو ولسوالی انجیل و زنده جان ساخته میشود.
او اضافه میکند: “ریاست زراعت سالانه حدود 500 فارم مرغ گوشتی را برای زنان دامپرور میسازد و هدف ما این است تا از این زنان حمایت کرده و تا بتوانند از این طریق از لحاظ مالی مستقل شوند.”
در همین حال زنان دامپرور نیز از این کار ریاست زراعت استقبال میکنند. آنان به این باور اند که این حمایتها میتواند جهت رشد و پیشرفت کار شان موثر باشد.
ملکه حیدری یکی از این زنان است. او در غرب شهر هرات مصروف مرغداری است.
او مالک یک فارم چهارصد قطعهای مرغ تخمی است. میگوید قبل از این، از سرمایهی شخصی اش هزینه میکرد. ملکه از این کار ریاست زراعت استقبال کرده و خواستار همکاریهای بیشتر اداره شد.
او اضافه میکند: “در ابتدا چند مرغ بیشتر نداشتم. خودم هزینه کردم تا کارم را گسترش دهم. بعدا به کمک برخی از پروژههای حمایتی توانستم کارم را گسترش دهم و از این بابت خیلی هم خوشحالم.”
ملکه میگوید هرچنداین کار زحمت زیادی دارد ولی به کار اش علاقه دارد و خوشحال است که از این طریق میتواند کمک خرج خانواده اش شود.
ملکه تصمیم دارد که کارش را رونق بیشتری دهد و برای این کار خواستار حمایت ریاست زراعت و مالداری میباشد.
این در حالیست که فعالان اقتصادی با انتقاد از ریاست زراعت میگویند پروژههای توانمندسازی ریاست زراعت مقطعی و کوتاه مدت است و نمیتواند توانمندی اقتصادی برای زنان به وجود آورد.
مریم جامی، رییس اتاق تجارت و صنایع زنان ولایت هرات، به این باور است مقطعی بودن این پروژهها گرهی از کار زنان را باز نمیکند.
این در ادامه اضافه میکند: “امکاناتی که در دسترس این زنان قرار میگیرد بسیار بی کیفیت و بی دوام است و سبب میشود این پروژهها دوام نکند و موثریت آن فقط در یک زمان کوتاه است.”
وی میگوید، برای توانمندسازی اقتصادی زنان باید پروژههای بلند مدت در نظر گرفته شود تا موثریتی نیز برای زنان داشته باشد.
گزارشگر: مینا یوسفی