زنان شیندند در رویای رسیدن به عدالت

 

شهرستان‌ شیندند، یکی از نا امن‌ترین شهرستان‌ها در هرات است. در این شهرستان زنان از حقوقی چون: دسترسی به تحصیلات عالی، خدمات صحی و فعالیت‌های اجتماعی و سیاسی محروم اند. این‌ها گفته‌های نجیبه نوریان رییس پیشین شورای زنان این شهرستان است، برای بررسی بیشتر اوضاع زنان در این شهرستان، با وی گفت‌و‌گویی ترتیب داده‌ایم که در ادامه می‌خوانید.

پرسش: برای مخاطبان خبرگزاری بانوان افغانستان، معرفی از خود داشته باشید.

پاسخ: نجیبه نوریان هستم باشنده‌ی شهرستان شیندند (اسفزار). از هفت سال به  این سو، به عنوان رییس شورای زنان کار کردم که افزایش ناامنی‌ها مانع ادامه‌ی کارم در این زمینه شد. با وجود تلاش‌های زیادی که برای ارتقای سطح تحصیلی‌ام داشتم، فقط توانستم تا صنف دوازدهم مکتب بخوانم چون در شیندند دانشگاهی وجود نداشت و من هم قادر نبودم برای ادامه‌ی تحصیلاتم به شهر بیایم.

پرسش: از وضعیت زنان در شهرستان شیندند برای مان بگویید.

پاسخ: وضعیت زنان در این شهرستان، اصلا آن‌طوری که باید نیست. در زمینه‌ی آموزش و پرورش چند مکتب محدود فعال است که دختران برای رفتن به آن‌ها با مشکلات امنیتی حادی روبرو اند و وضعیت این شهرستان روز به روز در حال بدتر شدن است.

در گذشته‌ها پروژه‌های در این شهرستان تطبیق می‌شد که زنان می‌توانستند در آن کار کنند، اما اکنون شرایط برای این فعالیت‌های زنان مهیا نیست.

پرسش: ناامنی و عدم حاکمیت قانون در شهرستان شیندند چقدر برای زنان چالش‌زاست؟

پاسخ: ناامنی و عدم حاکمیت قانون در شهرستان شیندند، شرایط را برای فعالیت‌های زنان دشوارتر از قبل ساخته است، به گونه‌یی که دختران و آموزگاران برای رفتن به مکتب نیز با چالش‌های حاد امنیتی مواجه اند. جنگ دوطرفه‌ی حکومت و مخالفان مسلح، از مردم عام به ویژه زنان قربانی می‌گیرد.

پرسش: دسترسی زنان به عدالت و دستگاه‌های قضایی در این شهرستان چگونه است؟

پاسخ: دسترسی زنان به عدالت در شهرستان شیندند، به یک رویا می‌ماند. در این شهرستان، هیچ‌کسی جرات صحبت در مورد حقوق زنان را ندارد و وضعیت زنان نیز روز به روز بدتر از قبل می‌شود چون هیچ نهادی وجود ندارد تا صدای زنان را در این شهرستان بشنود.

در سطح شهرستان، فقط دو یا سه شورا وجود دارد که حضور زنان هم در آن به گونه‌ی سمبولیک است و فعالیت‌های آنچنانی ندارند.

پرسش:  چقدر زمینه‌ی کار در اداره‌های دولتی و خصوصی برای زنان در ولسوالی شیندند وجود دارد؟

پاسخ:  حضور زنان در شهرستان شیندند به جز مکاتب و شفاخانه‌ی دولتی در دیگر عرصه‌ها صفر است. ناامنی و هرج و مرج در این شهرستان سبب شده تا زنان نتوانند فعالیت‌های سیاسی و اجتماعی داشته باشند.

پرسش: شما چه فعالیت‌هایی برای بهبود وضعیت زنان در این ولسوالی داشته اید؟

پاسخ: من برای ارتقای ظرفیت زنان در این شهرستان، کورس‌های آموزش حرفه و برنامه‌های خدمات صحی را برای کودکان ایجاد کردم. صنف‌های آموزش خیاطی برای زنان، برنامه‌های آگاهی‌دهی در مورد حقوق زنان برای زنان و مردان از دیگر تلاش‌هایی است که برای بهبود وضعیت زنان انجام دادم.

ترتیب کننده: سیمین صدف

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا