نقش کارگاههای تولیدی در بهبود وضعیت زندگی زنان
گروهی از زنان مرکز تولید شیرینی را در منطقهی جبرییل ایجاد کردهاند؛ آنان میگویند، یگانه کارخانهی تولید شیرینی ویژه زنان در منطقه شان با استقبال زیادی روبرو شده است.
این مرکز از سوی 20 زن، هشت ماه پیش ایجاد شد. زنان در این مرکز در کنار تولید شیرینی به تولید آش و ترشی انواع نیز میپردازند.
گلثوم رضایی، مسوول مرکز تولید شیرینی میگوید، این مرکز از سوی زنان برای تشویق مردم به استفاده از تولیدات داخلی ایجاد شده و تولیدات آن مورد استقبال شمار زیادی از مردم قرار گرفته است.
او در ادامه میگوید: «استفاده از آرد با کیفیت و رعایت بهداشت در تولید شیرینی، سبب شده تا فروشات شیرینی در این مرکز روز به روز افزایش پیدا کند.»
در همین حال شماری دیگری از زنان که در این مرکز مشغول کار هستند به این باوراند که دید مثبت افراد اجتماع نسبت به کار زنان، سبب علاقهمندی بیشتر آنها به کار در این مرکز شده است.
فاطمه نظری میگوید: «هشت ماه از کارم دراین مرکز میگذرد، در این مدت به آموزش، پروسس مواد غذایی، شیرینیباب، آش و ترشیباب پرداختیم و این کار سبب تحول در زندگیام شده است.»
او در ادامه میگوید، فروش شیرینیهای تولیدی شان روز به روز بهتر میشود و مردم از کار زنان استقبال زیادی میکنند.
در همین حال شماری از زنان که در این مرکز فعالیت دارند میگویند، افزایش چنین مرکزها سبب رشد زنان در بخش خودکفایی اقتصادی خواهد شد.
صدیقه قمبری میگوید: «یک سال قبل با خانوادهام از بامیان به هرات مهاجرت کردهایم و درآن زمان به هیچ حرفهای بلدیت نداشتم، اما مرکز تولیدی “افق” راه پیشرفت مرا در زندگی باز کرد.»
او در ادامه میگوید، شیرینی تولید شده در این مرکز به گونه عمده و پرچون به فروش میرسد.
راضیه خاوری میگوید، بیشتر خانوادهها در مناسبتهای خاصی چون؛ عید، شیرینی خوری، عروسی از شیرینیهای تولیدی این مرکز خریداری میکنند.
او در ادامه میگوید، نصف روز در این مرکز فعالیت دارد و از این طریق توانسته به استقلالیت مالی برسد چون به باور او در جامعه کنونی داشتن استقلالیت مالی برای زنان، یک نیاز اساسی شمرده میشود.
این در حالیست که در چند سال پسین، زنان با ایجاد مراکزی مختلف تولیدی در گوشه و کنار کشور سعی در رشد تولیدات داخلی دارند.
[cycloneslider id=”u4321″]
گزارشگر: عارفه مهدوی