“تاریخ تکنالوژی نام دختران افغانستانی را به خاطر میسپارد”
دختران گیمساز، در هرات تلاش میکنند که گامهای مستحکم و سریعتری برای ساخت بازیهای پیشرفتهتری در آینده بردارند، این دختران که در حال ساخت گیمهای دو بعدیاند میگویند، در آینده نزدیک ساخت گیمهای سه بعدی را آغاز خواهند کرد تا چهرۀ برتر، از دختران افغانستانی را در جهان به نمایش بگذارند.
موسسۀ شهروند الکترونیک (دی، سی، اف) در ادامه برنامههای آموزشی در بخش تکنالوژی از یک سال به این طرف، دورۀ آموزشی “گیمسازی” را برای شماری از دانشآموزان مکتبهای هرات راهاندازی کرده است.
فرزانه نیکپور، مسوول برنامههای موسسۀ شهروند الکترونیک میگوید، در هردورۀ آموزشی تعدادی دانشآموز از مکتبهای مختلف هرات، به هدف ارتقای ظرفیت دختران دانشآموز جذب میشوند.
او در ادامه میگوید، از آغاز ایجاد تیم دختران گیمساز، این تیم توانسته است سه بازی را در حوزههای مختلف بسازد.
به گفتۀ خانم نیکپور، اولین گیم ساخته شده از سوی دانشآموزان مکتبها، چندی پیش در هرات رونمایی شد که با استقبال زیادی همراه بود.
با این حال شماری از دانشآموزان عضو تیم دختران گیمساز میگویند، با تلاش و کوشش سعی دارند تا با ساخت بازیهای بیشتر و بهتر چهرۀ جدیدی از افغانستان در دنیای تکنالوژی نشان دهند.
عایدا حیدرپور، عضو تیم دختران گیمساز میگوید،هدفش این است تا در آیندۀ نزدیک، او و اعضای تیم شان به شهرت جهانی برسند.
از سویی به برخی دیگری از اعضای این تیم میگویند، با تلاش و ساخت بازیهای متفاوت در پی تثبیت جایگاه افغانستان در دنیای تکنالوژی هستند.
صدف حمیدی، عضو دیگر تیم دختران گیمساز میگوید:«تاریخ تکنالوژی باید نام دختران افغان را به خاطر بسپارد.»
از سویی این تیم، موفقیت شان را در گرو تشویق مردم و حمایت دولت میدانند.
آصفه امینی، عضو تیم دختران گیمساز میگوید، دانشآموزانی که در عرصۀ تکنالوژی فعالیت میکنند نیاز به حمایت همه جانبه دارند تا بتوانند نام دختران افغانستانی را در دنیای تکنالوژی ماندگار کنند.
این در حالیست که در چند سال پسین، علاقهمندی و حضور دختران در حوزۀ تکنالوژی افزایش یافته است که از آن جمله میتوان به دستاوردها و فعالیتهای تیم دختران رباتیک در مسابقات جهانی اشاره کرد.
[cycloneslider id=”h7890″]
گزارشگر: ضیاگل عظیمی