کسب درامد با پرورش گیاه آلوئهورا
گروهی از زنان در هرات، از هشت ماه به اینسو پرورش گیاه آلوئهورا را آغاز کردهاند. آنان میگویند، درکنار کسب درامد در پی حضور پررنگ زنان در این عرصه هستند.
به باور آنان امروزه بیشتر زنان از گیاه آلوئهورا برای سلامت جلد شان استفاده میکنند؛ روی این منظور بر اساس نیاز بازار، پرورش گیاه آلوئهورا را شروع کردهاند.
شماری از زنانی که مصروف پرورش گیاه آلوئهورا هستند میگویند، آنان این گیاه را به گونهی طبیعی پرورش میدهند.
فاطمه صالحی، یکی از زنانی که مصروف پرورش گیاه آلوئهورا است، میگوید: «آلوئهورا را به شکل طبیعی پرورش میدهیم و در ترکیب کود آن از مواد شیمیایی استفاده نمیکنیم .»
او در ادامه میگوید، گیاه آلوئهورا دارای خواص دارویی زیادی است که از مادهی ژلاتینی درون برگ آن، برای مواد آرایشی چون؛ ژل، شامپو و کرم استفاده میشود.
زینب اسلمزاده، زن دیگریست که پرورش گیاه آلوئهورا را یگانه منبع درآمدش میداند و پرورش این گیاه را جزی از علاقهمندیهایش عنوان میکند.
او میگوید: «گیاه آلوئهورا در اولین کاشت، بعد از هفت ماه محصول میدهد و ما این گیاه را به شکل عمده به فروش میرسانیم.»
او در ادامه میگوید، گیاه آلوئهورا در کنار مصارف آرایشی، در کارخانهها برای تهیۀ نوشیدنی نیز از آن استفاده میشود.
وی میافزاید، پرورش این گیاه به شیوههای مدرن آن سبب شده تا کسبوکار آنان رشد کند.
آمنه احمدی، یکی دیگر از پرورش دهندگان این گیاه میگوید: «آلوئهورا یک گیاه صنعتی است و موارد استفاده زیادی دارد و این سبب شده که فروش آلوئهورا افزایش پیدا کند.»
او در ادامه میگوید، آلوئهورا به دو شکل پرورش داده میشود؛ آنهایی که از کود شیمیایی برای پرورش آلوئهورا استفاده میکنند که سبب ضررهایی زیاد میشود و دوم پرورش آن به شکل طبیعی است.
این در حالی است که به باور شماری از فعالان اقتصادی، حضور زنان در عرصههای مختلف و بهویژه زراعت، سبب ایجاد تغییر در زندگی اجتماعی و فردی زنان میشود.
سوسن بهبودزاده، معاون اتاق تجارت و صنایع زنان میگوید، برنامههای این چنینی اقدام متفاوتی است، اما باید این گروههای کوچک، روی انکشاف صنعت خود کار کنند تا در طولانی مدت به دستآورد هایی زیادی برسند.
گزارشگر: عارفه مهدوی