“حکومت باید از زنان ارگ اتهامزدایی کند”
در پی ادعای حبیبالله احمدزی و حلیمه وردک مبنی بر این که زنان پس از استفادهی جنسی در بستهای بلند حکومتی و مجلس نمایندگان راه پیدا میکنند، این موضوع به بحثی داغ در رسانههای اجتماعی و جمعی مبدل شد. دامنزدن به این ادعاها اما در حالیکه هیچ نوع اسنادی در این زمینه وجود ندارد، چه تبعات منفی میتواند برای زنان در پی داشته باشد؟ برای پاسخ به این پرسش، به سراغ چند فعال حقوق زن رفتهام.
کبرا رضایی، فعال حقوق بانوان از کابل میگوید، زنانی که اکنون در سطوح بالا یا پایین حکومت کار میکنند، هرکدام با تلاشها و مبارزات بیشماری به این موقعیت رسیده اند.
خانم رضایی افزود، این اتهامات به شخصیت فردی و اجتماعی این زنان لطمه میزند، ارگ ریاستجمهوری مسوولیت دارد تا این موضوع را بررسی کرده و از کارمندان خود “اتهامزدایی” کند.
برخی دیگر از فعالان حقوق زن، منشا این ادعاها را بازار گرم کارزارهای انتخاباتی عنوان میکنند.
عارفه پیکار فعال حقوق زن از غزنی میگوید، این “اتهام” برای فعالیتهای اجتماعی و سیاسی زنان خطرناک است و میتواند سبب خانهنشین شدن بسیاری از زنان شود.
«به باور خانم پیکار لازم است صحت و سقم این موضوع مشخص شود تا درستی این موضوع برای افراد جامعه روشن شود و از این سردرگمی بدر آیند.»
فاطمه جعفری فعال حقوق زن در هرات اما حکومت را ملزم به بررسی این موضوع میداند.
به باور خانم جعفری، چون در افغانستان دید زنستیزی وجود دارد، این ادعاها به فعالیتهای همهی زنان تعمیم داده میشود و محدودیتها سد راه زنان را بیشتر میکند.
«من نگرانم که این گونه روشنگریها متاسفانه برچسپهای بیاعتمادی را به زنان خواهد زد، به جای این که مردان فاسدی را که در مورد آنها صحبت میشود، به چالش بکشد.»
خانم جعفری افزود، به دلیل این که ابزارهای ثروت و قدرت در اختیار مردان قرار دارد، حتی اگر اسناد و شواهد علیه مردان پیدا شود، به جای این که مردان عامل این آزارهای جنسی به جزای اعمال خود برسند، فضا برای فعالیتهای زنان تنگتر خواهد شد.
این نخستین ادعای سو استفاده جنسی مقامات از زنان نیست، پیش از این نیز گزارشهایی در مورد استفاده جنسی مقامات وزارت داخله از بیوه زنان قربانیان نیروهای امنیتی منتشر شد و ادعای استفاده و آزار جنسی اعضای تیم ملی فوتبال زنان کشور از سوی کرامالدین کریم رییس فدراسیون فوتبال که تحت پیگرد قرار دارد.
گزارشگر: سیمین صدف