اقدامی متفاوت؛ دخترانی که از کودکان اوتسیمی نگه‌داری می‌کنند

گروهی از زنان در اقدامی متفاوت، مرکزی را برای نگه‌داری، آموزش و درمان کودکان مبتلا به بیماری اوتیسم ایجاد کردند.

“پام‌چال” نام مرکزی است که در آن شماری از کودکان مبتلا به بیماری‌ اوتیسم، نگه‌داری ودر مان می‌شوند.

مسوولان این مرکز هدف از ایجاد آن را کمک به کودکان بیمار و مادران این کودکان عنوان می‌کنند.

نجیبه مسوول مرکز “پام‌چال” می‌گوید، این مرکز مکانی برای آموزش و درمان کودکانی است که با انواع بیماری‌ها دچار هستند.

او در  ادامه می‌گوید، اطفالی که به بیماری‌های غیر معمول دچار‌اند همواره در اجتماع حقارت‌گونه به آنان دیده می‌شود و هدف این مرکز تغییر چنین دیدگاه‌ها است.

در همین حال شماری از پرستاران مرکز پام‌چال، می‌گویند کودکان بیمار در این مرکز می‌توانند مهارت‌های اولیه و کاربردی را بیاموزند.

خدیجه محمدی پرستار می‌گوید، در  این مرکز، کودکان اوتیسمی، بین سنین چهار تا هفت سال نگه‌داری می‌شوند و مهارت‌های لازمی را که توانایی انجام آن را دارند به آن‌ها آموزش داده می‌شود.

وی می‌افزاید، مواردی چون؛ اجازه گرفتن، احترام، رعایت حفظ‌الصحه و همچنان برقرار کردن روابط اجتماعی به این کودکان آموزش داده می‌شود.

این در حالی است که شماری از خانواده‌ها از وجود چنین مراکزی ابراز خرسندی کرده و برنامه‌های چنین مراکز را در روند درمان و آموزش فرزندان‌شان تاثیرگذار می‌دانند.

سلما اکبری، مادر یکی از کودکان اوتسیمی می‌گوید، کودکان بیمار نسبت به دیگر کودکان هوشیارتر و مهربان‌تر هستند و نیاز به درک و آموزش دارند و ایجاد چنین مراکز در واقع سهولتی است که برای مادران مهیا شده است.

او در ادامه می‌گوید: «راه‌های زیادی را برای درمان طفلم استفاده کردم در نهایت نتیجه نداد؛ مدتی است به این مرکز آوردم احساس می‌کنم وضعیتش بهتر شده»

در همین حال شمار دیگری از مادران به این باوراند که پرستاران و آموزگاران مرکز “پام‌چال” تلاش دارند تا با بکار‌گیری از برنامه‌های ساده و عام‌فهم آموزشی کودکان بیمار را با افراد و محیط دوست بسازند.

فاطمه احمدی، که کودک بیمارش را جهت مراقبت و درمان به این  مرکز آورده است می‌گوید، از روزی که طفل‌اش را به این مرکز  آورده است تغییرات زیادی در رفتار او آمده است.

او در ادامه می‌گوید، یک طفل باید در اجتماع میان افراد مختلف بزرگ شود تا زندگی را درک کند و این مرکز نیز در همین قسمت تلاش دارد.

در ولایت هرات مراکز زیادی جهت آموزش و نگه‌داری از کودکان فعالیت دارند اما “پام‌چال” شاید نخستین مرکزی است که جهت نگه‌داری از کودکان بیمار ایجاد شده است.

گزارشگر: عارفه مهدوی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا