“ابتکار و عمل تعیین کننده موفقیت است”

” انتقاد‌پذیری، انعطاف‌پذیری، قدرت تصمیم‌گیری موفقیت یک مدیر را در بخش آموزش و پرورش تعین می‌کند” بخشی از صحبت‌های حلیمه سروری، مدیر مکتب دخترانۀ ملکه جلالی در ولایت هرات است. خبرگزاری بانوان افغانستان برای معرفی وبحث در مورد کارکرد‌های خانم سروری، با او گفت‌وگویی  ترتیب داده است که در ادامه می‌خوانید.

پرسش: معرفی ؟

پاسخ: حلیمه سروری هستم، مدیرمکتب‌ دخترانه ملکه جلالی، تحصیلات‌ام  را درانستیتوت (پتالوژی)، دانشگاه تعلیم و تربیه در سال 1359 به اتمام رساندم و در سال 1360 به عنوان معلم فعالیت خود را آغاز کردم و 20 سال در دایرۀ معارف کارکردم. در کنار این به دلیل علاقه‌مندی،  رشتۀ تعلیم وتربیه و روانشناسی را نیز فراگرفتم. و در سال 1390 با سپری کردن آزمون رقابتی به عنوان مدیر مکتب ملکه جلالی انتخاب شدم و هشت سال است که در این مکتب ایفای وظیفه می‌کنم.

پرسش: چطور شد که خواستید که مدیریت در یک نهاد آموزشی را انتخاب کنید؟

پاسخ: پس از فراگرفتن علم روانشناسی و سابقه تدریس 20 ساله تصمیم گرفتم که مدیریت را انتخاب کنم، چرا که با دانش‌آموزان سروکار زیادی داشتم ومی‌توانستم آنان را از  لحاظ روان‌شناسی بهتر درک کنم.

پرسش: در زمان مدیریت‌ تان، مکتب ملکه جلالی چه دستاوردهایی داشته است؟

پاسخ: روزی که به عنوان مدیر مکتب ملکه جلالی آغاز به کار کردم، این مکتب تنها یک تعمیر داشت، تلاش ما ایجاد فضای آرام برای دانش‌آموزان بود و فعالیت‌های زیادی را به همکاری شوراهای مردمی و خانواده‌ها جهت ایجاد سهولت‌های لازم انجام دادیم.

ضروریات اولیه مکتب ساخت تعمیر و نل آب برای دانش‌آموزان بود که هر کدام آهسته آهسته برای دانش‌آموزان فراهم شد. در حال حاضر این مکتب دارای دو تعمیر جداگانه، ساحه سبز وسیع، برق  وآب، لابراتوار کیمیا و فیزیک، کتابخانه، اتاق کامپیوتر و اتاق حرفه وهنر است.

پرسش: دانش‌آموزان مکتب ملکه جلالی در زمان مدیریت شما چه دستاوردهایی داشته است؟

پاسخ: دانش‌آموزان مکتب ملکه جلالی از نظر مادیات غنی نیستند، اما از لحاظ معنویات خیلی غنی هستند. تعدادی از دانش‌آموزان مکتب ملکه جلالی برنده جایزۀ حفظ قرآن کریم شدند، در کنار این کسب جایزه بریتیش کانسیل در سال 1394 ، کسب مقام قهرمانی والیبال برای پنج سال متواتر و در بخش دختران رباتیک نیز دانش‌آموزان این مکتب دستاوردهای زیادی داشته است.

پرسش: از نظر شما ویژه‌گی یک مدیر موفق چیست؟

پاسخ: ابتکار و عمل دو اصل تعیین کننده موفقیت است،  در قدم دوم یک مدیر موفق، در زمان مشکلات صبر وتحمل داشته، صادق و راستگار باشد، امانتدار باشد و مانند یک دوست با استادان و دانش‌آموزان برخورد کند، یک مدیر باید از خودگذری داشته باشد، اگر مدیر از خود گذری نداشته باشد هرگزنمی‎‌تواند در کارش موفق باشد و در مقابل دانش‌آموزان مهربان باشد. همچنان یک مدیر موفق باید بر تمام مسایل و مشکلات مربوط به دانش‌آموزان، استادان و مکتب آگاهی داشته و به آن‌ها رسیدگی کند.

پرسش: در پایان اگر حرف برای گفتن داشته باشید؟

پاسخ: از خانواده‌ها می‌خواهم که به هر بهانه‌ای نامعلوم، مانع رفتن دختران‌شان به مکتب نشوند و در قسمت تعلیم و تربیه فرزندان‌شان مخصوصا دختران تلاش کنند.

مصاحبه کننده: عارفه مهدوی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا