نبود بازار فروش؛ چالش اساسی زنان کشاورز
آمنه احمدی، از هشت ماه به اینسو با ایجاد گلخانهیی و با کشت توتفرنگی و پرورش آلوئهورا خواسته است تا به عنوان یک زن در کنار کسب درامد سهمی در رشد تولیدات داخلی داشته باشد “با کار در گلخانه از لحاظ روحی و روانی به آرامش خاصی دست یافته است” برای بحث و آشنایی بیشتر، خبرگزاری بانوان افغانستان با او گفتوگویی ترتیب داده است که در ادامه میخوانید.
پرسش: در نخست از چه وقت و چطور به فکر ایجاد گلخانه شدید؟
پاسخ: در سال 1394 از رشتهی زراعت دانشگاه هرات فارغ شدم. پس از فراغت، چهار سال بیکار بودم تا اینکه با سه تن از دختران گلخانهای را ایجاد کردیم هشت ماه از ایجاد این گلخانه میگذرد. اکنون دو خانم و دو آقا مصروف کشت توتفرنگی و پرورش آلوئهورا هستیم.
پرسش: نحوهی کشت توتفرنگی و پرورش آلوئهورا را به چی شکلی انجام میدهید آیا در این زمینه کدام آموزشی دیدهاید؟
پاسخ: دانشآموختهی زراعت هستم و تا حدودی در مورد کشت محصولات زراعتی بلدیت دارم و روش پرورش آلوئه ورا و کشت توت فرنگی طوری است که در نخست زمین توت فرنگی را به شکل نواری آماده میکنیم و سپس گیاه توتفرنگی را به فاصلههای 30 تا 40 سانتی متری در آن کشت میکنیم، سپس به شکل قطرهیی آبیاری کرده و میزان درجهی حرارات گلخانه را نظر به هوای بیرون تنظیم میکنیم تا توتفرنگیها رشد کند.
پرسش: چه انگیزهای سبب شد تا گلخانهای را ایجاد کنید؟
پاسخ: توتفرنگی میوهی ناآشناتری در میان مردم است، به همین دلیل همواره از کشورهای ایران و پاکستان به کشور وارد میشود، اما باکیفیت خیلی پایین، به همین دلیل خواستم گلخانهیی را ایجاد کنم تا محصولات خوب و با کیفیت را برای به باشندهگان هرات عرضه کنم.
پرسش: آیا تفاوتی بین کیفیت توتفرنگی گلخانهای با دیگر توتفرنگیها وجود دارد؟
پاسخ: در گلخانه، توتفرنگی در محیط حفاظت شدهیی نگهداری میشود، اما توتفرنگیهایی که در محیط بیرون از گلخانه کشت میشود، به دلایل مختلف از کیفیت پایینتری نسبت به توتفرنگی گلخانهیی برخوردار است. چون در فضای بیرون در معرض نورمستقیم خورشید قرار دارد، به همین دلیل باکیفیت پایین تولید میشود.
پرسش: روزانه به چه مقدار تولیدات دارید؟
پاسخ: هر دو روز یکبار چین داریم یا برداشت داریم که به طور میانگین بین دوازده تا پانزده کیلوگرام تولید داریم.
پرسش: فروشات تان بیشتر در کدام مناطق هرات است؟
پاسخ: به صورت عمده در بازارهای شهر هرات، به فروش میرسد؛ اما به دلیل مشکلات حمل و نقل هنوز به سایر ولایات کشور صادر نکردیم. در کل به دلیل نبود بازار فروش مناسب فروشات خوب نه، تا حدی رضایتبخش است.
پرسش: در پایان، گفتنی تان برای مخاطبان خبرگزاری بانوان افغانستان چیست؟
پاسخ: به عنوان یک زنی که از ماهها به این طرف تلاش میکند تا کارش و تجارت کوچکش را رونق بخشد از مردم خود و به ویژه زنان میخواهم تا برای رشد تولیدات داخلی از محصولات کشور خود شان استفاده کنند.
مصاحبه کننده: عارفه مهدوی