“اولین زنی بودم که صدایم از طریق رادیو شنیده شد”

 

عزیزه افضلی، فعال سیاسی و مدنی و نامزد انتخابات مجلس نمایندگان سال گذشته از ولایت غور است. او تحصیلات ابتدایی خود را در مکتب لیسه سلطان راضیه‌ی غوری به پایان رساند. وی پس از سپری کردن آزمون کانکور وارد دانشکده‌ی طب دانشگاه کابل شد و از آن زمان تاکنون در عرصه‌های سیاسی و اجتماعی نیز فعالیت دارد. برای آشنایی بیشتر، با وی گفت‌گویی ترتیب دادم که در ادامه می‌خوانید.

پرسش: فعالیت‌های مدنی تان را از چه زمانی آغاز کردید؟

پاسخ: از زمانی که صنف 11مکتب بودم،  فعالیت‌های مدنی خود را آغاز کردم. رادیو صدای عدالت را در غور با همکاری کشور لندن بنیان‌گذاری کردم و اولین زنی بودم که صدایم از طریق رادیو شنیده شد. سپس مدتی به عنوان معاون شورای عالی غوری‌های افغانستان در ولایت غور کار کردم.

پرسش: قسمی که اطلاع دارم، شما معاون روند جوانان هستید، از طریق این روند چه فعالیت‌هایی برای جوانان دارید؟

پاسخ: برای سهم بیشتر جوانان در عرصه‌های سیاسی و اجتماعی فعالیت‌های گوناگون انجام دادیم. سهم ۳۰ درصدی جوانان در لوی جرگه‌ی مشورتی صلح از دستاوردهای این روند است.

تلاش برای زمینه‌سازی فرصت‌های شغلی و ادامه‌ی تحصیلات در مقطع‌های کارشناسی و کارشناسی ارشد برای جوانان، از دیگر فعالیت‌هایی است که این روند برای جوانان داشته است.

پرسش: از فعالیت‌های سیاسی تان برای مان بگویید.

پاسخ: در انتخابات مجلس نمایندگان سال گذشته، نامزد بودم اما به نسبت شفاف نبودن پروسۀ انتخابات در این انتخابات موفق نشدم. اما باز هم برای خدمت بیشتر برای هم‌جنسانم در انتخابات سال‌های آینده اشتراک خواهم کرد.

پرسش: از چه زمانی به فعالیت در بخش‌ سیاست و اجتماع آغاز کرده اید؟

پاسخ: از سه سال به این سو فعالیت‌های اجتماعی و سیاسی خود را آغاز کردم. چیزی که مرا مجبور به روی آوردن به فعالیت‌های اجتماعی و سیاسی کرد، محرومیت مردم‌ام بود به ویژه این که زنان هنوز هم با وجود تلاش‌هایی که برای احقاق حقوق آن‌ها شده است، هنوز هم در بسیاری از مناطق از کم‌ترین حقوق خود برخوردار نیستند.

از نظر من چون مردم ما در وضعیت خوبی از لحاظ سیاسی، اجتماعی و اقتصادی به سر نمی‌برند، باید ما به ویژه زنان همت کنند و برای بهبود وضعیت خود و هموطنان خود کار کنند.

پرسش: از ملاقات اخیر تان با رییس‌جمهوری برای مان بگویید، چه مواردی مطرح کردید؟

پاسخ: محور صحبت‌های ما با رییس‌جمهوری در مورد محرومیت زنان، نبود امنیت در ولایات و همچنان تعیین جوانان در بست‌های دولتی و ایجاد زمینه‌ی کاری برای جوانان و زنان از خواست‌های ما بود که در این جلسه مطرح شد.

دید سنتی نسبت به زنان، میزان بالای بی‌سوادی در جامعه که منجر به جنس دوم پنداشتن زنان شده و مشکلات امنیتی که دامن‌گیر زنان فعال در عرصه‌های مختلف شده است، از مواردی بود که در این جلسه مطرح شد و از رییس‌جمهوری خواسته شد تا برای حل آن اقدام شود.

پرسش: وضعیت زنان را در ولایت غور چگونه ارزیابی می‌‌کنید؟

پاسخ: دیدگاه سنتی نسبت به زنان، محدودیت‌ها در زمینه‌ی تحصیل و کار، محرومیت از خدمات اجتماعی و صحی از مشکلاتی است که زنان را در ولایت غور با مشکل مواجه کرده است.

مصاحبه کننده: سیمین صدف

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا