برگزاری کارگاه “روزنامهنگاری آنلاین” برای زنان خبرنگار در هرات
با تغییر شیوهی روزنامهنگاری از رسانههای سنتی به آنلاین، انستیتوت تحقیقات و مطالعات رسانهای افغانستان کارگاه آموزشی آنلاین ژورنالیزم را برای بیش از بیست تن از زنان خبرنگار و دانشجویان این رشته برگزار کرده است.
برگزار کنندگان، هدف از برگزاری این برنامه را ارتقای ظرفیت زنان خبرنگار در عرصهی آنلاین ژورنالیزم بیان میکنند.
فیصل کریمی، آموزگار این کارگاه آموزشی میگوید، با توجه به تغییراتی که در روش ارائهی اطلاعات آمده است، رسانههای آنلاین، یکی از جدیدترین و قابل دسترسترین رسانههاییاند که امروز از آن استفاده میشود.
آقای کریمی میافزاید، رسانههای الکترونیکی دارای جذابیتها و ویژگیهای خاصیاند که آنها را در رقابت با رسانههای سنتی در جایگاه بسیار بالای قرار میدهد.
به باور آقای کریمی، رسانههای جدید به مثابهی رشتهی نوینی در صنعت رسانهها ظهور کرده و فرصتهای بیکران و همچنین تهدیدات زیادی را در عین حال برای روزنامهنگاری و روزنامهنگاران ایجاد کرده است و لازم است تا زنان خبرنگار مهارتهای کار در رسانههای آنلاین را بیاموزند.
«روزنامهنگاری سایبر مزایای غیرقابل انکاری دارد که بدون وجه به آنها نمیتوان ابعاد تحولات برخاسته از آن را درک کرد.»
شماری از اشتراک کنندگان اما برگزاری این برنامهها را برای ارتقای ظرفیت زنان خبرنگار در عرصهی روزنامهنگاری عنوان میکنند.
فرشته استوار، خبرنگار ورزشی تلویزیون فریاد میگوید، علم روزنامهنگاری در حال پیشرفت است و کسانی که میخواهند در این بخش کار کنند باید دانش خود را بهروز کنند.
حسینا محجوب، دانشجوی رشتهی روزنامهنگاری میگوید، با توجه به تغییراتی که در کار روزنامهنگاری میآید برای زنان روزنامهنگار لازم است تا مهارتهای خود را بالا ببرند.
وی میافزاید، اکنون رسانههای آنلاین جای رسانههای سنتی را در مواری پر کرده و خبرنگاران باید مهارتهای خود را برای کار در این نوع رسانهها را افزایش دهند.
انستیتوت تحقیقات و مطالعات رسانهای از آغاز کار اش تا کنون، برنامههای متفاوتی را جهت افزایش ظرفیت بانوان روزنامهنگار برگزار میکند.
گزارشگر: سیمین صدف