چهارمین دور کنفرانس رسانه‌های هرات”آزادی و دسترسی به اطلاعات در عمل” برگزار شد

چهارمین دور کنفرانس رسانه‎های هرات، با موضوع “آزادی و دسترسی به اطلاعات در عمل” امروز یک‌شنبه (15 ثور) از سوی انستیتوت تحقیقات و مطالعات رسانه‌ای افغانستان برگزار شد.

مسوولان هدف از برگزاری این کنفرانس را چالش‌های موجود در برابر خبرنگاران برای دسترسی به اطلاعات بیان می‌کنند.

فیصل کریمی، رییس انستیتوت تحقیقات و مطالعات رسانه‌ای افغانستان می‎گوید: «نگرانی خبرنگاران و مدیران رسانه‌ها از دسترسی محدود رسانه‌ها به اطلاعات سبب شد تا کنفرانسی را با حضور مسوولان رسانه‌ها و اداره‌های دولتی برگزار کنیم که موانع و چالش‌های روزنامه‌نگاران برای دسترسی به اطلاعات شناسایی و با ارائه راه‌کارها، روند دسترسی به اطلاعات تسریع یابد.»

آقای کریمی می‌افزاید، موانع جدی سد راه روزنامه‌نگاران وجود دارد چون برخی از مسوولان اراده‌ی ارائه‌ی اطلاعات را برای رسانه‌ها ندارند.

آقای کریمی افزود؛ قانون دسترسی به اطلاعات حقوق شهروندان را برای دریافت اطلاعات از اداره‌های دولتی تضمین می‌کند و میکانیزم چگونگی روند دسترسی به اطلاعات را تعریف کرده و باعث می‌شود که این حق شهروندان از سوی اداره‌های دولتی محفوظ بماند.

به باور آقای کریمی، این که قانون دسترسی به اطلاعات افغانستان به عنوان بهترین قانون شناخته می‌شود امیدوار کننده است کافی نیست اما باید گام‌های عملی در زمینه‌ی دسترسی به اطلاعات از سوی حکومت روی دست گرفته شود.

با این حال شماری از مسوولان رسانه‌های هرات، عدم آگاهی برخی مسوولان اداره‌های دولتی از قانون دسترسی به اطلاعات را چالش جدی سد راه کار رسانه‌ای بیان می‌کنند.

فواد احمدی، مسوول تلویزیون آریاناهرات می‌گوید، بسیاری از مسوولان اداره‌های دولتی از وجود قانون دسترسی به اطلاعات آگاهی ندارند.

وی می‌افزاید، در برخی موارد حتی اداره‌های دولتی کار خبرنگاران را مدیریت می‌کنند به گونه‌یی که آن‌چه خودشان خواسته باشند، در دسترس رسانه‌ها قرار می‌دهند.

به باور برخی از کارشناسان اما نگاه عمیق به قضایا و سماجت خبرنگاران می‌تواند روند دسترسی به اطلاعات را سهولت بخشد.

سعید حقیقی، آگاه امور رسانه‌ای می‌گوید، خبرنگاران باید برای به دست آوردن اطلاعات از خود سماجت نشان دهند تا به آنچه می‌خواهند دست پیدا کنند.

آقای حقیقی می‌افزاید، خبرنگاران باید برای دسترسی به اطلاعات حقیقی با چالش‌های سد راه شان مبارزه کنند. به باور وی در برخی موارد اطلاعات با زحمت بسیاری به دست می‌آید و خبرنگاران باید برای به دست آوردن اطلاعات تلاش کنند.

انستیتوت تحقیقات و مطالعات رسانه‌ای افغانستان از چهار سال به این سو کنفرانس‌های مختلفی را جهت آسیب‌شناسی فرصت‌ها و چالش‌های سد راه رسانه‌های محلی هرات برگزار می‌کند.

گزارشگر: سیمین صدف

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا