دختران “نسل تغییر” در هرات تقدیر شدند

از دختران “نسل تغییر” به ویژه دختران تیم رباتیک هرات در محفلی از سوی موسسه‌ی شهروند الکترونیکی (دی، سی، اف) برزگداشت شد.

در این محفل، برنامه‌های اقتصادی، تکنالوژی و گیم‌های ساخته شده‌ توسط دانش‌آموزان و دست‌آوردهای دختران رباتیک به نمایش گذاشته شده است.

فرزانه نیک‌پور، مسوول برنامه‌های موسسه‌ی “شهروند الکترونیکی” درهرات، می‌گوید، برای اولین بار دستاوردهای دانش‌آموزان را به نمایش گذاشته‌اند تا مردم توانایی و استعداد‌های دختران دانش‌آموز را درک کنند.

او در ادامه می‌گوید، موسسه‌ی شهروند الکترونیکی (دی، سی، اف) در مکتب‌های مختلف هرات بخشی برای دانش‌آموزان ایجاد کرده است و شماری از دانش‌آموزان توانسته‌اند دستاورد‌های زیادی را با استفاده از این برنامه‌ها کسب کنند.

در این محفل در کنار بزرگداشت از دختران نسل تغییر 150 دختر نیز از دوره‌های آموزشی موسسه‌ی شهروند الکترونیکی از دوره‌های آموزشی اقتصاد، انگلیسی و کامپیوتر  فراغت شان را جشن گرفتند.

شماری از این دختران می‌گویند، شرکت در برنامه‌های آموزشی سبب تغییرات زیادی در زندگی آنان شده است.

روحینا کریم پوپلزی، یکی از دانش‎‌آموزان، می‌گوید: «به دلیل مشکلات اقتصادی نمی‌توانستم زبان انگلیسی و برنامه‌های کامپیوتر فرا گیرم ، خوشحالم که این فرصت ایجاد شد و امروز توانستم به آرزویم برسم.»

در همین حال برخی دیگر از دختران، برگزاری چنین برنامه‌ها را راهی برای رشد استعداد‌های دانش‌آموزان می‌دانند.

سینا صالحی، یکی دیگر از دانش‌آموزان، می‌گوید: « قبل از شرکت در این برنامه‌ها حتا روشن کردن کامپیوتر را یاد نداشتم، اما بعد از فراغت از این دوره احساس غرور و افتخار می‌کنم چون دنیای امروز دنیای تکنالوژی است و حالا همگام با تغییر جهان حرکت می‌کنم.»

در  کنار این دیانا وهاب‌زاده دانش‌آموز می‌گوید، برنامه‌های کامپیوتری، اقتصاد، انگلیسی و رباتیک تدریس شده سبب شد تا نحوۀ سرمایه گذاری، تجارت وبانک‌داری را یاد گیرد.

او در ادامه می‌گوید: «علاقه‌ی زیادی به اقتصاد وتجارت دارم و می‎‌خواهم راه تجارت را پیش گیرم، در آغاز از کار‌های کوچک شروع کرده و تجارت‌ام را گسترش می‌دهم.»

با این حال شماری از دخترانی از  برنامه‌های آموزشی فارغ شده اند، درحال حاضر مصروف کار هستند، آنان این برنامه‌های آموزشی را دلیل موفقیت شان می‌دانند.

سوسن نورزایی، که حالا توانسته تجارت بزرگی را ایجاد کند برگزاری برنامه‌های آموزشی را برای دانش‌آموزان را یک نیاز اساسی عنوان می‌کند.

او می‌گوید: «اولین تجارت را از ساخت فالوده شروع کردم، در اوایل نتیجه‌ی مطلوبی نداشت اما به مرور زمان توانستم تجارت‌ام را رشد دهم وفعلا فالوده را به بازارهای هرات و همچنان فراه به فروش می‌رسانم.»

موسسه‌ی شهروند الکترونیکی (دی، سی، اف) طبق تفاهم‌نامه وزارت معارف، ازسال 2015 درهرات آغاز به فعالیت کرده است. ده مرکز در مکتب‌های دخترانه هرات دارد و دختران درسنین12 تا 16 سال را تحت پوشش برنامه‌های آموزشی کامپیوتر، اقتصاد وبرنامه نویسی قرار می‌دهد.

گزارشگر: عارفه مهدوی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا