چرا حضور زنان خبرنگار در رسانه‌های تصویری کم‌رنگ است؟

مشکلات اجتماعی، محدودیت‌های خانواده‌گی و تهدیدات امنیتی سبب شده است تا زنان خبرنگار در هرات، کار در رسانه‌های شنیداری و نوشتاری را نسبت به رسانه‌های تصویری ترجیح دهند.

همزمان با اینکه حضور زنان در رسانه‌ها همه ساله رو به افزایش است اما این افزایش در رسانه‌های تصویری کم‌تردیده می‌شود. به باور برخی از زنان خبرنگار ، کار در رسانه‌های تصویری چالش‌های زیادی را به همراه دارد.

ضیاگل عظیمی، خبرنگار  می‌گوید، عمده‌ترین دلیلی که سبب شده با وجود علاقه‌ی زیاد به رسانه‌های تصویری کار نکند؛ وجود دیدگاه‌های منفی در جامعه، نسبت به کار زنان در رسانه‌های تصویری است.

او در ادامه می‌گوید: «از ابتدا با خواندن رشته‌ی ژورنالیزم با مخالفت‌های زیادی از سوی خانواده‌ روبرو شدم اما با آن هم این رشته را به اتمام رساندم.»

در همین حال برخی دیگر از  زنان خبرنگار، پالیسی برخی از  رسانه‌ها مبنی بر نحوۀ پوشش زنان را دلیلی می‌دانندکه سبب عدم علاقه‌ی آنان به کار در رسانه‌های تصویری شده است.

حسینا عظیمی، خبرنگار می‌گوید، پالیسی رسانه‌های تصویری سبب شده تا بیشتر زنان خبرنگار حق انتخاب نداشته باشند و کار در رسانه‌های شنیداری و نوشتاری را ترجیح دهند.

او در ادامه می‌گوید: «می‌خواهم حق انتخاب داشته باشم تا چطور در پرده تلویزیون ظاهر شوم.»

با این حال برخی دیگر از زنان خبرنگار تهدیدات امنیتی را عاملی می‌دانند که نمی‌گذارد آنان به رسانه‌های تصویری ظاهر شوند.

زینب محسنی، خبرنگار می‌گوید: «رسانه‌های تصویری زمینه پیشرفت بیشتری را برای خبرنگاران فراهم می‎‌کند، اما بیشتر زنان به دلیل مشکلات امنیتی، در رسانه‌های تصویری کار نمی‌کنند، چرا که یک زن خود را در آن مصوون احساس نمی‌کند.»

با این حال شماری از فعالان رسانه‌ای در هرات به این باوراند؛ رشد افراطیت، وجود افراد زورمند و تهدیدات امنیتی سبب شده تا زنان خبرنگار به رسانههای تصویری کمتر  حضور داشته باشند.

عاطفه غفوری، فعال رسانه‌ای، می‌گوید،  زنان خبرنگار همواره با مشکلات زیادی در رسانه‌ها روبرو هستند، “ما از حکومت محلی می‎‌خواهیم تا جلوی رشد افراطیت وتهدیدها را بگیرد.” تا زنان خبرنگار بتوانند در رسانه‌های مختلف به راحتی کار کنند.

با این حال جامعه‌شناسان بر این باور اند که وجود دیدگاه‌های منفی در خانواده‌ها و همچنان اجتماع نسبت به کار زنان خبرنگار در رسانه‌های تصویری سبب شده تا آنان نتوانند در رسانه‌های تصویری کار کنند.

علی کاوه  جامعه‌شناس می‌گوید، برای حل مشکلات اجتماعی و خانواده‌گی فرا راه کار زنان خبرنگار در رسانه‌های تصویری باید حکومت و همچنان رسانه‌های مختلف آگاهی‌دهی کنند.

گزارشگر: عارفه مهدوی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا