“زادۀ شهر فریدونم برای بانوان نگین خراسان تلاش میکنم”
معرفی
سهیلا صبری، در اوایل نوجوانی همراه خانوادهاش به هدف اقامت دایمی وارد شهر هرات شد. دوره ابتدایی و متوسطه را در مکتب لیسه یزدهی شهر فراه فراگرفت و در سال 1387 با ورود به ولایت هرات شامل مکتب آتون هروی شد. دورهی لیسه را در این مکتب با موفقیت و با کسب درجهی عالی به پایان رساند. بعد از شرکت در آزمون کانکور در سال 1390 شامل دانشکدهی روزنامهنگاری دانشگاه هرات شده و در سال 1394 با نمرهی کدر فارغ شد و از سه سال به این سو در بخش روابط عمومی و آگاهی عامهی ریاست امور زنان کار میکند.
پرسش: نخست اگر بخواهی از خود در یک جمله تعریفی داشته باشی آن جمله چیست؟
پاسخ: سهیلا صبری، زاده شهر فریدون، دختری از جنس مهربانی و تلاش که دور از زادگاه خویش، برای بهبود وضعیت بانوان نگین خراسان، مبارزه و تلاش میکند.
پرسش: چه چیزی سبب شد، سهیلا صبری روزنامهنگاری را برگزیند؟
سهیلا: علاقهی من به این رشته و تاثیرگذاری کار رسانهای بر زندگی فردی و اجتماعی، سبب شد تا این رشته را از میان دهها رشته در آزمون کانکور برگزینم.
از نظر من میتوان ژورنالیزم را به عنوان دریچهی آشنایی از طریق برقراری ارتباطات حرفهیی با جهان اطرافمان بر شمرد. رشتهیی که میتوان نوشت، حرف زد و حداقل صدای واقعی خود و دیگران بود.
پرسش: بخش روابط عمومی ادارهی امور زنان چه فرصتهایی را برای فعالیتهای سهیلا صبری مهیا کرده است؟
سهیلا: خوشبختانه یکی از فعالیتهای عمده و مؤثری که توانستم بعد از شروع کارم در بخش ارتباطات ریاست امور زنان داشته باشم، ایجاد روابط خوب با رسانهها و پاسخگویی بهموقع، بوده است.
تلاش در قسمت انعکاس حرفهیی، بهموقع و بیشتر اطلاعات؛ تلاش برای ایجاد و بهبود روابط درونسازمانی و بیرونسازمانی، چاپ و نشر فعالیتها و دستآوردهای این اداره و فعالیتهای حوزهی زنان از طریق نشریهی اداره، استفاده از رسانههای اجتماعی، پیامهای چاپی، تصویری و نوشتاری برای آگاهیرسانیهای بیشتر و مؤثرتر، ایجاد فورمهی معیاری و دیتابس برای ثبت و معرفی مراجعه کنندگان کار و معرفی آنها از این طریق برای نهادهای متقاضی کارمند، هماهنگی با تعدادی از رادیوهای هرات و داشتن شش برنامهی یک ساعتهی رایگان رادیویی در ماه، پیرامون مسایل مرتبط به زنان و مشاوره و روان درمانی، که اجرایی شدن این برنامهها زمانی را در بر گرفته و بدون شک در طولانیمدت میتوانند تاثیرات بنیادی برای بهبود وضعیت زنان داشته باشند.
پرسش: بسیاری از زنان برای ادامهی حضور شان در اجتماع، مشکلاتی را تجربه کرده اند، از دشواریهای سد راه خودت برای مان بگو!
سهیلا: با درک این واقعیت که پیمودن هیچ مسیری بدون چالش نیست، من نیز همیشه تلاشام بر این بوده تا از موانع بگذرم. حرف و حدیثهای مردم، عرف و عنعنات معروف اجتماع که نیاز به پرداخت بیشترین انرژی برای مقابله است، در مسیر زندگی من نیز کم نبوده است.
پرسش: از فعالیتهایت برای مان بگو!
سهیلا: مدیریت و هماهنگی برگزاری جلسات کمیتهی جندر و امور زنان به ریاست مقام ولایت و به بحث گرفتن موضوعات مختلف پیرامون وضعیت زنان از این طریق؛ مدیریت و چاپ مجلهی عروج، سهمگیری در برنامههای مختلف دادخواهی و همکاری در قسمت برگزاری آنها، چاپ و نشر گزارشهای ویژهی برنامههای برگزار شده پیرامون زنان، تحت پوشش قرار دادن تمامی برنامهها، نشستها و گفتمانها در ریاست امور زنان.
برگزاری و تطبیق برنامههای آموزشی و ارتقای ظرفیت جهت آگاهی عامه از حقوق و وجایب اجتماعی آنها، قوانین و مقررههای وزارت امور زنان، دیتابس کردن متقاضیان کار و معرفی آنها به برنامههای آموزشی کوتاهمدت و طولانی و بازار کار، طراحی و تطبیق برنامههای ارتقای ظرفیت برای زنان، هماهنگی ثبت و نشر برنامههای رادیویی و تلوزیونی پیرامون قوانین حمایتی و موضوعات مرتبط به بانوان.
پرسش: سهیلا صبری در زمان دانشجویی و زندگی کاریاش چه دستاوردهایی دارد؟
سهیلا: دریافت تقدیرنامه از وزارت تحصیلات عالی و عضویت شورای دانشجویان نخبهی دانشگاه هرات، در زمان دانشجویی، دریافت تقدیرنامه از وزارت امور زنان در جریان کار ادارهی امور زنان، کسب تندیس مقام اول وبلاگنویسی هرات در اولین جشنوارهی رقابت رسانههای هرات، از سوی انستیتوت مطالعات و تحقیقات رسانه ای هرات، کسب مقام دوم عکس خبری سال هرات در دومین جشنواره رسانهای صلاح الدین سلجوقی، کسب تندیس فعالترین فرد دورهی آموزشی برنامه ارتقای مهارتهای رسانههای دفتر کپو در هرات، 1396، اخذ مقام دوم در دو دوره از مسابقات مقالهنویسی؛ دریافت دهها لوح تقدیر، سپاس نامه و سرتیفکت از سوی نهادهای مختلف پیرامون فعالیتها و برنامههای مرتبط به زنان و دریافت تندیس مربی برتر از بخش پروژه پروموت بخش زنان در حکومت.
پرسش: در این مدتی که در بخش زنان کار کردهای، وضعیت زنان را چگونه ارزیابی میکنی؟
سهیلا: انسان و انسان بودن واژههای زیباییست و ما باید شاهد تغییر وضعیت زنان در پرتو این دو واژه ایم. تا زمانیکه دید جامعه نسبت به زنان دید انسانی نباشد، نمودار تغییر مطلوب این وضعیت را نخواهیم داشت اما با آن هم برای آیندهی مطلوب و بهتر خوشبینم و امیدوار.
پیام من: تلاش نخستین گام موفقیت است. با برنامهریزی هدفمند، تلاش بیوقفه و با لبخندی نیروبخش میتوان استوار ایستاد و پیروز شد.
مصاحبه کننده: سیمین صدف