جشن دانشآموختگی بیش از سه هزار دانشجو در هرات برگزار شد
سومین دور جشن دانشآموختگی دانشآموختهگان، سال ۱۳۹۷ دانشگاه هرات امروز (چهارشنبه، 4 ثور) در حالی برگزار میشود که نبود زمینههای شغلی، دغدغهی بسیاری از دانشآموختهگان را تشکیل میدهد.
از مجموعهی سه هزار و 40 تن از دانشآموختهگان سال 1397 دانشگاه هرات یک هزار و ۳۴۰ تن را دختران تشکیل میدهند و بسیاری از آنان، از نبود بازار کار شکایت دارند.
شماری از دانشآموختگان از عدم تلاش مسوولان دانشگاه هرات برای ایجاد زمینههای شغلی انتقاد میکنند.
سیدحسن انوری، دانشآموختهی رشتهی روزنامهنگاری میگوید: کوچکترین تلاشی جهت ایجاد زمینههای کاری برای دانشآموختهگان، از سوی مسوولان دانشگاه هرات صورت نگرفته است.
وی برگزاری این برنامه را اقدامی نمادین دانسته و میافزاید؛ برگزاری چنین برنامههایی دردی از دانشآموختهگانی که بزرگترین دغدغهی آنها نبود زمینههای شغلی است، دوا نمیکند.
حفیظه عظیمی، دانش آموختهی رشتهی حقوق و علوم سیاسی میگوید؛ بیکاری یکی از دغدغههای اصلی دانشآموختهگان است
وی از مسوولان محلی و مرکزی میخواهد، جهت ایجاد زمینههای شغلی برای دانشآموختهگان متعهد باشند.
مسوولان در دانشگاه هرات اما از تلاشها برای هماهنگی رشتههای تحصیلی و بازار کار سخن میگویند.
عبدالله فایز رییس دانشگاه هرات میگوید: «برای حل مشکل بیکاری لازم است تا براساس نیاز بازار کار رقابتی، محصلان را فارغ بدهیم و توجه جدی به صنایع کوچک داشته باشیم تا زمینهی کار برای دانشآموختگان فراهم شود.»
آقای فایز میافزاید؛ امروز دو هزار دیپلوم برای دانشآموختهگان توزیع میشود و برای یک هزار و 40 تن دیگر در مرحلهی دوم دیپلوم توزیع خواهد شد.
مسوولان محلی در هرات نیز از تلاشها برای جذب دانشآموختگان در ادارههای دولتی و سکتورهای خصوصی خبر میدهند.
عبدالقیوم رحیمی، والی ولایت هرات میگوید؛ چون ادارهی محلی ظرفیت جذب این تعداد از دانشآموختگان را ندارد، سعی میشود شماری از این دانشآموختهگان در ولایتهای دیگر و سکتور خصوصی جذب کار شوند.
کارشناسان اما دولت را مکلف به فراهمآوری زمینهی کار برای دانشآموختهگان میدانند.
جمشید نیکجو، سرپرست دانشکدهی حقوق و علوم سیاسی میگوید؛ اشتغالزایی برای افراد تحصیل کرده از کارهایی است که دولت افغانستان باید برای جوانان فراهم آورد.
وی شفافیت در آزمونهای رقابتی ادارههای دولتی را یکی دیگر از راههایی میداند که زمینهی اشتغال زایی را بر اساس لیاقت برای جوانان مهیا میسازد.
به باور وی حمایت از افراد خلاق و مبتکر در میان دانشآموختهگان میتواند برای آنها دلگرمی ایجاد کرده و فرصتهای شغلی را برای آنان به وجود آورد.
این تعداد از دانشآموختهگان از 16 دانشکده و 71 رشتهی تحصیلی فارغ شده اند که 827 تن دیگر از سایر ولایات هستند.
گزارشگر: سیمین صدف