131 تن از سومین دور کارآموزی زنان در حکومت فارغ شدند
در سومین دور برنامههای کارآموزی زنان در حکومت (پروموت) 131 تن از زنان سند فراغت اخذ کردند.
مسوولان برنامۀ پروموت بخش زنان در حکومت، هدف از راهاندزی این برنامه را فراهمسازی زمینهی کار برای زنان عنوان میکنند.
راحله عظیمی، هماهنگ کننده برنامه پروموت بخش زنان در حکومت، میگوید: هدف اصلی برنامههای کارآموزی، توانمند سازی، بالا بردن سطح آگاهی درکار و همچنان کسب تجربه کاری برای زنان است.
او در ادامه میگوید، دوره کارآموزی برای شماری از زنان در ادارههای دولتی، سبب جذب زنان در ادارههای دولتی میشود.
در همین حال شماری از دختران که از دورۀ کارآموزی پروژۀ پروموت زنان در حکومت فارغ شدهاند بر تداوم اینگونه برنامهها تاکید دارند.
نسیمه غفوری، یکی از فارغان سومین دورۀ کارآموزی زنان در حکومت میگوید، بعد از فراغت از دانشگاه تجربه کاری نداشت به همین دلیل نتوانست صاحب شغل شود، اما دورۀ کارآموزی پروموت فرصت خوبی را برایش مهیا کرد و با اشتراک در دورههای کارآموزی، توانست تجربه کاری کسب کند.
او در ادامه میگوید « حالا با سپری کردن دوره کارآموزی یک ساله پروژه زنان در حکومت، علاقه مندی وچانسام برای کار در ادارات دولتی بیشتر شده.»
وی میافزاید، دورۀ کارآموزی سبب شده تا با سبک کار کارمندان دولتی وبا چالشهایی موجود در کار آشنا شود.
در کنار این به باور برخی دیگر از دختران، راهاندازی برنامههای کارآموزی برای زنان، سبب سهم بیشتر آنها در ادارههای دولتی میشود.
پریسا یوسفی، یکی دیگر از فارغان سومین دور کارآموزی زنان در حکومت، میگوید: «لیسانس اقتصاد هستم، چون تجربهی کاری نداشتم نتوانستم کار پیدا کنم امیدوارم پس از فراغت از کارآموزی برایم کار پیدا شود.»
او همچنان میافزاید، بیکاری معضل جدی برای دخترانی است که پس از سالها تلاش و زحمت از دانشگاه یا مکتب فارغ میشوند و از بیکاری رنج میبرند.
برنامۀ پروموت (زنان در حکومت) از سوی ادارۀ انکشافی بین المللی ایالت متحده آمریکا (USAID) به منظور فراهمسازی زمینه پیشرفت مسلکی برای زنان در افغانستان سه دوره یک ساله کارآموزی را در ولایت هرات برگزار کرده است و 492 تن از این دورهها فارغ شدهاند.
گزارشگر: عارفه مهدوی