مکتب مهری هروی؛ برنده دور جایزۀ جهانی” بریتیش کانسیل”
مکتب مهری هروی، یکی از مکتبهای دخترانۀ هرات است. این مکتب امسال با شرکت در رقابت پروژهای مشورتی “بریتیش کانسیل” کشور انگلستان، توانست از میان ۱۵۰ کشوری که در این رقابت شرکت داشتند در کنار ۲۲ مکتب دیگر از هرات جایزه بین المللی را ازآن خود کند.
بیش از 200 دانشآموز از مکتب مهری هروی با یک سال کار روی هفت پروژه، سرانجام توانستند جایزۀ بین المللی بریتیش کانسل را به دست آورند.
این رقابتها به منظور معرفی فرهنگ، تاریخ و جغرافیای کشورهای مختلف به صورت آنلاین برگزار میشود؛ امسال حدود صد مکتب از افغانستان دراین رقابت شرکت کرد که از این میان ۵۹ مکتب توانست این جایزه را از آن خود کند.
رئوفه جامی، مدیر مکتب مهری هروی، میگوید، برای نخستین بار سال ۱۳۹۴ دانشآموزان مکتب مهری هروی در این رقابت شرکت کردند و توانستند برنده شوند و امسال نیز برای دومین بار در این رقابتها توانستند برنده شوند.
او در ادامه میگوید، این رقابتها شامل بخشهای گوناگونی چون؛ اشتراک گذاری عکسها و ویدیوها و در نهایت ارایه معلومات جمعآوری شده در قالب پروژه از سوی دانشآموزان مکتبهای مختلف است.
با این حال شماری از آموزگارانی که مسوولیت آموزش دانشآموزان را در این رقابتها به عهده داشتند میگویند، اشتراک در این رقابت سبب ایجاد انگیزه برای کار و تلاش زیاد دانشآموزان شده است.
احدیه سروری، یکی از آموزگاران مکتب مهری هروی، در رابطه میگوید، موضوعات شامل در رقابت؛ اطفالی که کار شاغه انجام میدهند، حیواناتی که در معرض انقراض هستند، خشونت علیه اطفال، معرفی شهرهای مشهور، معرفی پول رایج، صنایع دستی بانوان و بازیافت مواد بیکاره بوده است.
در همین حال شماری از دانشآموزان، رهاندازی این رقابتها را به هدف اشتراک گذاری معلومات فرهنگی و تاریخی میان کشورهای مختلف تاثیر گذار میدانند.
لیلا تیموری یکی از دانشآموزان مکتب مهری هروی، میگوید، با شرکت در این رقابتها میزان معلومات او افزایش پیدا کرده است و توانسته تاثیر مثبت بر نمرات امتحانهایش داشته باشد.
او درادامه میگوید: افزایش این رقابتها میتواند در دراز مدت سبب افزایش سطح آگاهی شمار زیادی از دانشآموزان شود.
در همین حال برخی دیگری از دانشآموزان نیز شرکت در رقابت “ریتیش کانسیل” را راهی برای به تصویر کشاندن چهره واقعی فرهنگ کشور شان میدانند.
مهناز شهنوازی یکی از دانشآموزان مکتب مهری هروی، میگوید، این رقابتها سبب شد تا تحقیق و مطالعه کتابهای مختلف برای دانشآموزان به عادت و علاقه بدل شود و این تغییر میتواند تاثیرات مثبت روی آینده دانشآموزان داشته باشد.
وی در ادامه میافزاید، در قسمت جمعآوری اطلاعات سهم داشت احساس میکند؛ این معلومات او را چند قدم از دانشآموزان دیگر جلوتر برده است.
گزارشگر: عارفه مهدوی