13 در صد از معتادان به مواد مخدر در هرات زنان هستند

مکانی آرام و اما خاک‌باد و بوی زباله‌ها تنفس را مشکل می‌کند از یک‌سو سنگ نوشته‌های به‌هم پیوسته، خبر از پایان زندگی‌ای را می‌دهد؛آن سوی قبرستان افرادی با ظاهر بهم ریخته، چهره‌های آشفته وموهای ژولیده، میان زباله‌ها به دنبال چیزی برای خوردن می‌گردند ودر سمت دیگر، دختر جوانی سیگار میان انگشتان را کنار دهانش می‌گذارد و دود آن را به سمت آسمان رها می‌کند نامش نوریه و 22 سال دارد نوریه را مادرش به اجبار به مرد معتادی داده است.

نوریه یکی از هزاران زنی است که اعتیاد زندگی‌اش را زیر و  رو کرده است.

می‌گوید، مادرش او را در 16 سالگی به مرد معتادی به ازدواج داد.

او که پس از ازدواج معتاد شده است می‌گوید، شوهرش او را مجبور می‌کرد تا هنگام استفاده از مواد مخدر نوریه نیز از آن استفاده کند. او در ادامه گفت، پس از چند سال زندگی با شوهرش، از وی طلاق گرفته و اکنون برای پیدا کردن نان و هزینه‌ی مواد مخدر در گوشه‌ی زیارت در میان سنگ‌های قبرستان  شب و روز اش را می‌گذراند.

او در ادامه می‌افزاید: «حاله دگه مواد تنها همدم و یار منه چون هیچ کس ره ندارم.»

این تنها نوریه نیست که مواد را همدم تنهایی و بی‌کسی‌اش می‌داند، قدری آن طرف‌تر زنی با برقع نشسته است. روبنده‌اش را که بالا می‌کند به دست وسایل استفاده از مواد مخدر است سرش را بلند می‌کند و اما گردش حدقه‌های چشمش به هر سمت حکایت از نگرانی و ناآرامی را دارد. نام‌اش زهرا است. زهرا دود داخل دهانش را فرو می‌برد و در اولین جمله می‌گوید، قصد ندارد اعتیادش را ترک کند، چون در گذشته سه بار اقدام به ترک کرده اما موفق نشده است.

او می‌گوید: «اگر مواد برایم میسر نشود اعصابم به‌هم می‌خورد، با چاقو  بدنم را زخمی می‌کنم چون طاقت ندارم.»

زهرا نیز خانواده‌یی ندارد تا شب را در خانه نزد آن‌ها بگذراند؛ او شب و روز‌‌ اش را در گوشه‌یی از زیارت سپری می‌کند.

در کنار زهرا، پری زن دیگریست که اعتیاد به مواد مخدر زندگی او را دست‌خوش تغییر کرده است.

او می‌گوید؛ پس از یک سال زندگی مشترک، شوهرش را از دست داده است و از آن زمان، شب و روز را با دختر یک ماهه‌اش به تنهایی سپری می‌کرد.

او در ادامه می‎گوید؛ موادر مخدر را برای تسکین دردها و فراموش کردن مشکلات‌اش انتحاب کرده است.

اگر چه او به دنبال راهی برای ترک مواد مخدر است اما تا کنون موفق به ترک آن نشده است.

با این حال مسوولان در اداره مبارزه با مواد مخدر هرات، با تایید این مشکلات از تلاش‌ها برای تداوی و جمعآوری معتادان به مواد مخدر سخن می‌زنند.

سید محمد سادات، سرپرست ریاست مبارزه با مواد مخدر هرات می‌گوید:« به اساس سروی عمومی تعداد معتادین در ولایت هرات، به 60 الی 70 هزار نفر میرسد که از این میان  13 درصد آن را زنان و کودکان تشکیل می‌دهند.»

وی افزود، برنامه‌های را برای ترک معتادان به مواد مخدر عملی کرده‌اند، اما تعداد زیادی از آنها به دلیل نداشتن خانه و سرپرست دوباره به کشیدن مواد روی می‌آورند.

وی هم‌چنان اضافه کرد؛ برای جمع‌آوری و ترک معتادان قرار است مرکز ترک اعتیاد با ظرفیت 50 بستر ایجاد شود.

نوریه که دختر پنج ساله‌اش را نیز به همراه دارد می‌گوید، بیم این را دارد که دخترش نیز به سرنوشت او  دچار شود.

گزارشگر: سونم عثمانی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا