محجوبه هروی؛ برندۀ دو دور رقابتهای “بریتیش کانسل”
مکتب محجوبه هروی، یکی از مکتبهای دخترانۀ هرات است. این مکتب امسال با شرکت در رقابت پروژهای مشورتی “بریتیش کانسل” کشور انگلستان، توانست از میان 150 کشوری که در این رقابت شرکت داشتند در کنار 22 مکتب دیگر از هرات جایزه بین المللی را ازآن خود کند.
30 دانشآموز از مکتب محجوبه هروی با شش ماه کار روی هفت پروژه، سرانجام توانستند جایزۀ بین المللی بریتیش کانسل را به دست آورند.
این رقابتها به منظور معرفی فرهنگ، تاریخ و جغرافیای کشورهای مختلف به صورت آنلاین برگزار میشود؛ امسال حدود صد مکتب از افغانستان در این رقابت شرکت کرد که از این میان 59 مکتب توانست این جایزه را از آن خود کند.
سیما دهزاد، مدیر مکتب محجوبه هروی، میگوید، برای نخستین بار سال 1394 دانشآموزان مکتب محجوبه هروی در این رقابت شرکت کردند و توانستند برنده شوند و امسال نیز به دومین بار در این رقابتها توانستند برنده شوند.
او در ادامه میگوید، این رقابتها شامل بخشهای گوناگونی چون؛ اشتراک گذاری عکسها و ویدیوها و در نهایت ارایه معلومات جمعآوری شده در قالب پروژه از سوی دانشآموزان مکتبهای مختلف است.
با این حال شماری از آموزگارانی که مسوولیت آموزش دانشآموزان را در این رقابتها به عهده داشتند میگویند، اشتراک در این رقابت سبب ایجاد انگیزه برای کار و تلاش زیاد دانشآموزان شده است.
یاسمین حسینی، یکی از آموزگاران مکتب محجوبه هروی، در رابطه میگوید، موضوعات شامل در رقابت؛ رسم و رواج، راه ابریشم، لباسهای محلی کشورهای مختلف و همچنان مشکلات مهاجران درهفت کشوربوده است. که در رابطه به هر یک این موضوعات از سوی دانشآموزان تحقیق صورت گرفت که بر علاوۀ برنده شدن، در ارتقای دانش و معلومات دانشآموزان نیز تاثیرات بسزایی داشته است.
در همین حال شماری از دانشآموزان، رهاندازی این رقابتها را به هدف اشتراک گذاری معلومات فرهنگی و تاریخی میان کشورهای مختلف تاثیر گذار میدانند.
بسینه نوا، یکی از دانشآموزان مکتب محجوبه هروی، میگوید:« شرکت در این رقابتها برایم خیلی موثر بوده، چون برای آماده کردن پروژهها نیاز به مطالعه مضامین مختلف داشتیم ومطالعه مداوم در بالا رفتن نمرات امتحانهایم تاثیرگذار بوده است.»
با این حال برخی ازدختران دیگر که در این رقابتها اشتراک داشته اند نیز از موثریت این برنامهها ابراز خرسندی میکنند و خواستار دوام این چنین رقابتها هستند.
پروانه ظریفی دانشآموز صنف دهم مکتب محجوبه هروی، میگوید:« این رقابت میان مکتبهای سراسر جهان باعث شد تا نسبت به گذشته علاقهام به درس و مکتب بیشتر شود.»
او در ادامه میگوید؛ بر اساس مطالعاتی که روی هر پروژه انجام میشود؛ معلومات شان نسبت به گذشته افزایش یافته است و سبب شده است از این پس جهانی فکر کنند.
پروانه میافزاید، درست کردن بیرق های کشورها به اشکال گوناگون و تبادله آنان میان دانشآموزان، بیانگر آزادی و صلح خواهی در میان همه کشورها است.
رقابتهای “بریتیش کانسل” کشور انگلستان همه ساله با اشتراک دانشآموزان از کشورهای مختلف، با ارائه پروژهها به طور آنلاین برگزار میشود که مکتب محجبوبه هروی توانست دو بار پیهم یکی از برندگان این رقابت باشد.
گزارشگر: عارفه مهدوی