زنی با چهار دهه فعالیت در بخش آموزش و پرورش

خبرگزاری بانوان افغانستان، به سلسله‌ی فعالیت‌هایش برای زنان، اینک در برنامه‌ی متفاوت‌تر زنانی را که با وجود مشکلات و مصائب فراوان موفق شده اند در جامعه‌ نقش خود را به عنوان یک زن به خوبی ادا کنند و تغییراتی را در جامعه بیاورند، با عنوان “زنان قهرمان” به معرفی می‌گیرد.

نخستین زن قهرمان این برنامه، بصیره ساعی دانش‌آموخته‌ی رشته‌ی بیولوژی دانشکده‌ی ساینس دانشگاه کابل است. کار او در بخش آموزش و پرورش، وارد چهل و سومین سال‌اش شده است و هنوز هم با همان هیجان، علاقه و انرژی تدریس می‌کند.

بصیره ساعی در سال ۱۳۳۱ هجری شمسی در یک خانواده‌ی اهل علم و فرهنگ در شهر هرات به دنیا آمد. به گفته‌ی خانم ساعی، کودکی و نوجوانی‌ او در سایه‌ی مهر پدر و مادر به خوبی سپری شد و در سال ۱۳۴۹ هجری شمسی از لیسه‌ی عالی مهری هروی فارِغ شد.

پدرش بهترین مشوق برای ادامه‌ی تحصیل‌اش بود و این گونه او توانست با اشتراک در آزمون کانکور وارد دانشکده‌ی ساینس دانشگاه کابل شود.

او در سال ۱۳۵۵ هجری شمسی به عنوان استاد در لیسه‌ی مهری هروی مشغول به کار شد. وی تجربه‌ی تدریس در مکتب‌های ملکه‌ی جلالی و لیسه‌های ذکور و نسوان لشکرگاه را دارد.

خانم ساعی مسلک معلمی را عاشقانه دوست دارد و آن را مقدس می‌داند. او سال‌های کاری‌اش را مملو از خاطرات خوب و بد و چالش‌های مختلف یاد می‌کند. اما می‌گوید: «برای هرکدام از چالش‌ها همیشه یک راه‌کار مشخصی را پیدا کردم و با حوصله‌مندی آن را حل کردم.»

او به دلیل سال‌ها خدمت در بخش آموزش و پروش، از سوی اداره‌های دولتی و غیر دولتی مورد تقدیر قرار گرفته است. تحسین‌نامه‌های درجه دو و درجه سه از سوی وزارت معارف بدست آورده است و در سال ۱۳۸۸ به پاس خدمات شایسته در راه معارف از معدود زنانی بود که مدال (ملالی قهرمان معرکه میوند) را بدست آورد.

او از زمان حکومت طالبان به عنوان یک دوران سیاه یاد کرده و می‌افزاید حصار خانه نتوانست مانع فعالیت‌هایش شود، زیرا او در آن چهاردیواری خانه، به مطالعه و تدریس دختران‌ خود و همسایه‌هایش می‌پرداخت. او می‌گوید: «دخترانم را برای یک تحول بزرگ اماده می‌ساختم.»

دختر بزرگ خانم ساعی اکنون لیسانس دانشکده‌ی کمپیوتر ساینس است و دختر دومی اش، در اقتصاد ماستری دارد.

و اما فعالیت‌های اجتماعی اش:

بصیره ساعی پس از تحولات ۲۰۱۱ میلادی در سیمینارها و ورکشاپ‌های حقوق زنان به صورت فعال شرکت کرد.. در ترکیب گروپ زنان فعال هرات در کنفرانس‌های ملی کابل و مزارشریف که بخاطر مسایل حقوقی و مشارکت زنان دایر شده بود نیز اشتراک داشت.

وی توانست در ترکیب هیاتی از زنان نخبه‌ی هرات، از سوی ریاست امور زنان، در سفری رسمی به ایران از زنان هرات نمایندگی کند.

وی مدت هفت سال به حیث عضو هیات رییسه‌ی شورای متخصصان در فعالیت‌های علمی شورا کارهای مثمری انجام داده است و درس‌نامه‌های کانکوری او نیز از همین طریق چاپ و نشر شد.

خانم ساعی مدتی را نیز به عنوان مشاور خانواده در رادیو سحر و رادیو کلید هرات فعالیت داشته است و در لیسه‌ی مهری هروی نیز به عنوان مشاور روانی و تربیتی در حل مشکلات اجتماعی شاگردان فعالیت دارد.

همچنان او توانسته به کمک شورای متخصصان، کمسیون مستقل حقوق بشر و مووسسه‌ی واسا کارگاه‌های آموزشی را برای معلمان مکاتب برگزار کند.

دو کتاب بصیره ساعی با نام‌های “هزارنکته‌ی کانکوری بیولو‌‌ژی” و “احساس” که در برگیرنده‌ی مسایل و مشکلات زنان است در سال ۱۳۸۸ هجری چاپ شد.

او در اخیر از چهار مرد زندگی اش یعنی پدر، برادر، همسر و پسرش قدردانی کرده و از آن‌ها به عنوان حامیان خود نام می‌برد.

او برای شاگردان‌اش درس ایثار، آزادگی و صداقت داده‌است و این رضایت خاطر او را جلب می‌کند.

ترتیب: سیمین صدف

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا