زنی که در پی ایجاد شغل برای زنان است
حلیمه بهادری، بیش از یک دهه از فعالیتاش برای زنان میگذرد او معتقد است ” اتحاد و همبستگی بین زنان میتواند زندگی اقتصادی و اجتماعی شان را به جهت مثبت سوق دهد.” برای معرفی بیشتر، خبرگزاری بانوان افغانستان، با او گفتوگویی ترتیب داده است که در ادامه میخوانید.
پرسش: از چه وقت و چرا خواستید برای زنان کار کنید؟
پاسخ: دوازده سال پیش مرکز تولید صنایع دستی را ایجاد کردم؛ چون زنان زیادی وجود دارند که بنابر دلایلی از سواد محروم ماندهاند و به حرفههای چون بافندگی و بعضی هنرهای دیگر بلدیت دارند؛ نبود مرکزی مشخص برای فروش صنایع دستی زنان سبب شده تا آنها، با وجود بلد بودن حرفهای بیکار بمانند و مشکلات اقتصادی زیادی داشته باشند این موضوع سبب شد که تلاش کنم تا برای زنان اشتغالزایی کنم.
پرسش: چگونه برای زنان اشتغالزایی میکنید؟
پاسخ: زنانی که به صنایع دستی بلدیت دارند به آنها نخ(کشتی) و پارچه مخصوص بافندگی میدهم و بعد دوخت، صنایع دستی شان را در این مرکز به فروش میرسانم تا آنها نتیجهی تلاش شان را بدست بیاورند و از این طریق به استقلال مالی برسند.
پرسش: در آغاز حمایت کی را با خود داشتید؟
پاسخ: شوهرم بزرگترین حامی و پشتیبان من بوده و مدام مرا به کار و تلاش بیشتر تشویق کرده و میکند.
پرسش: بیشتر چه نوع صنایع دستی را زنان میسازند تا شما آن را به فروش برسانید؟
پاسخ: رباندوزی، گلشن دوزی، خامک دوزی، بافندگی، حوله بافی و دیگر صنایع دستی را زنان با گرفتن مواد خام آن را آماده میکنند و ما آن را به فروش میرسانیم.
پرسش: رقم مشخصی از زنانیکه با شما کار میکنند در دست دارید؟
پاسخ: زنان زیادی در بخشهای مختلف کار میکنند. تعداد زنان در هر بخش متفاوت است. بافندگی 25 نفر، گلشن دوزی 10 نفر، ربان دوزی 10 نفر و خامک دوزی 3 نفردر نظر گرفته شده است.در کل حدود 50 زن در این مرکز با من کار میکنند.
پرسش:زنانی که برایشان کارآفرینی میکنید؛ در چه سنینی قرار دارند؟
پاسخ: دختران دانشآموز و همچنان زنان خانهدار کسانی هستند که تنها حرفهی که یاد دارند بافندگی است و با گرفتن مواد خام، صنایع دستی را آماده میکنند که از این طریق میتوانند به شوهران شان در مصارف خانه کمک کنند.
پرسش: بیشتر تولیدات تان را در کجا به فروش میرسانید؟
پاسخ: در هرات، کابل و حتی خارج از کشور فرستاده میشود و خوشبختانه صنایع دستی زنان، با استقبال زیادی از سوی مردم روبروشده است.
پرسش: ایجاد مرکز صنایع دستی چقدر زنان را در زمینه خودکفایی شان کمک کرده است؟
پاسخ: زنانی که برا ی ما صنایع دستی آماده میکنند، از کار شان راضی هستند و این کار سبب شده تا آنان به استقلال مالی برسند و هر روز علاقهی آنها به کار بیشتر از قبل میشود.
و در پایان پیام تان برای دیگر زنان چیست؟
پاسخ: زنان باید با هم همکاری کنند، چون ازنظر من، ما با درک یکدیگر میتوانیم که تغییر بزرگی را در زندگی و جامعه ایجاد کنیم از زنان میخواهم تا با مشکلات مبارزه کنند و برای ایجاد تغییر در زندگی شان منتظر کسی نباشند تا بیاید و برای شان کاری کند خود مان باید همت کنیم و با پشتکار و تلاش زندگی خود و تعداد زیادی از همنوعان خود را به جهت مثبت سوق دهیم.
مصاحبه کننده: عارفه مهدوی
خیلی خوشحالم
که زنان افغان میتوانند در جامعه خود کار کنند و خدمت کنند. …