70 درصد از مبتلایان بیماری‌های روحی و روانی زنان‌ هستند

به گفتۀ مسوولان بخش صحت روانی شفاخانه حوزه‌وی ولایت هرات؛ 70 در صد از مبتلایان به بیماری‌های روحی و روانی را در هرات، زنان تشکیل می‌دهند.

مسووان بخش صحت روانی شفاخانه حوزه‌وی هرات، می‌گویند، آمار زنان مبتلا به بیماری‌های روحی و روانی بیست در صد نسبت به سال پار (1396) افزایش یافته است.

وحید نورزاد، مسوول دیپارتمنت مشاوره و روان‌درمانی شفاخانه حوزوی هرات، می‌گوید: «خشونت‌های خانوادگی، ازدواج‌های زیرسن، ازدواج‌های اجباری ومشکلات اجتماعی عامل افزایش بیماری روحی‌ و روانی در بین زنان شده است.»

او در ادامه می‎‌گوید، به طور معمول زنان، مبتلا به بیماری روحی و روانی، بین سنین 14 تا 35 قرار دارند، که از این میان بیشتر آن‌ها، از بیماری افسردگی رنج می‌برند.

مسوول دیپارتمنت مشاوره و روان‌درمانی، در ادامه می‌افزاید، سال پار، حدود پانزده زن به دلیل مشکل “جنون” به  دارالمجانین هرات فرستاده شده‌اند.

در همین حال شماری از زنانی که در بخش صحت ‌روانی تحت درمان قرار دارند، مشکلات خانوادگی را از جمله عمده‌ترین عوامل مبتلا شدن شان به این بیماری عنوان می‌کنند.

مهتاب، یکی از بیماران می‌گوید، خانواده‌اش او را به اجبار به ازدواج داده‌اند و پس از آن مشکلاتی که بین او و همسرش به وجود آمد؛ پایش را تا شفاخانه‌ی صحت روانی کشاند.

او در ادامه می‌گوید، عدم آگاهی او از زندگی مشترک و مشکلات خانوادگی سبب دچار شدن او به بیماری روحی‌روانی شده است.

در همین حال شمار دیگری از بیماران از دواج زیر سن را از جمله دلایل عمدۀ مبتلا شدن شان به بیمار‌های روحی و روانی،  می‌دانند.

شبانه که اکنون در  بستر بیماری بسر می‌برد می‌گوید؛ اولین فرزندش را در سن 14 سالگی به دنیا آورد؛ پس از آن دچار بیماری افسردگی شده و این بیماری رفته رفته زندگی را برایش تلخ کرد.

او در ادامه می‌گوید: بیماری‌های روحی و روانی زندگی کردن را برایش دشوار کرده است و سبب مشکلات زیادی در خانواده‌اش نیز شده است. سالانه روز‌های زیادی از عمرش را در بستر بیماری سپری می‌کند.

در کنار این مژگان که از بیماری روحی و روانی رنج می‌برد او نیز دلیل مبتلا شدنش را به این بیماری، ازدواج اجباری و زیر سن عنوان می‌کند.

او در ادامه می‌گوید،  مدام از  سوی خانواده شوهرش با رفتار‌های نامناسب روبرو بوده است  و این رفتار‌ها سبب به جود آمدن بیماری افسردگی نزد او شده و رفته رفته  بیماری افسردگی به بیماری حاد روحی و روانی بدل شده است.

گزارشگر: عارفه مهدوی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا