فعالان حقوق زن: افزایش زنان در دستگاه قضایی کاهش خشونت را به همراه دارد

به باور بسیاری از فعالان حقوق زن در هرات، افزایش حضور زنان در دستگاه‌ قضایی برای دسترسی بیشتر زنان به عدالت و کاهش خشونت‌ها در برابر بانوان موثر است.

تامین عدالت و مبارزه با خشونت در برابر زنان، یکی از اهدافی است که در پی آن، محاکم و دادستانی‌ها به وجود آمدند، اما باورها بر این است که افزایش تعداد زنان در دستگاه قضایی در تحقق این هدف نقش ارزنده‌یی دارد.

ماری میهن‌یار داستان منع خشونت ولایت هرات معتقد است که افزایش حضور زنان در دستگاه قضایی می‌تواند در کاهش آمار خشونت علیه زنان موثر واقع شود.

به باور برخی از حقوق‌دانان، زنان متضرر از خشونت، در صحبت درمورد قضایایی چون تجاوز جنسی با قاضی مرد راحت نیستند.

فرشته حیدری دادستان منع خشونت در ولایت بادغیس نیز افزایش حضور زنان در دستگاه قضایی را در کاهش خشونت در برابر زنان موثر می‌داند.

او می‌گوید؛ افزایش حضور زنان در دستگاه قضایی، مایه‌ی دل‌گرمی زنانی است که از خشونت‌های خانوادگی متضرر شده اند.

«وقتی که زنان در پست‌های کلیدی در دستگاه قضایی قرار داشته باشند، زنان متضرر از خشونت برای دسترسی به عدالت بیشتر اقدام می‌کنند.»

او می‌گوید؛ از زمانی که کار خود را به عنوان دادستان در بادغیس شروع کرده است، زنان بیشتری برای تامین عدالت به دادستانی مراجعه می‌کنند.

«زنان برای مطرح کردن مشکلات خود با من راحت‌تر اند.»

جمیله ناصری مسوول ساحوی دفتر میدیکا در هرات می‌گوید؛ تجربیات نشان داده که حضور زنان در دستگاه قضایی سبب دسترسی بیشتر زنان به عدالت می‌شود.

خانم ناصری می‌افزاید؛ تجربه‌ها نشان داده که زنان متضرر از خشونت در زمان شکایت برای درمیان گذاشتن مشکلات‌شان با هم‌جنسان خودشان راحت‌تر اند.

برخی دیگر از زنان باور دارند که با افزایش حضور زنان در دستگاه قضایی، ترس و نگرانی زنان کمتر شده و دسترسی زنان به عدالت بیشتر می‌شود.

حلیمه سلیمی مسوول شبکه‌ی زنان افغان از میانجی‌گری مسوولان مرد دستگاه قضایی، در قضایای خشونت انتقاد می‌کند.

خانم سلیمی می افزاید: «ما گزارش‌هایی داریم که زمانی که زنان به دستگاه قضایی مراجعه می‌کنند به آن اندازه‌یی که باید، قضایای آن‌ها جدی گرفته نمی‌شود.»

او باور دارد که یک دادستان یا وکیل مرد، نمی‌تواند ظلمی را که بر یک زن تحمیل شده، درک کنند.

خانم سلیمی معتقد است؛ اگر در مراجع عدلی و قضایی حضور زنان بیشتر باشد، برای زنان متضرر از خشونت یک فرصت است تا برای تامین عدالت به دادستانی مراجعه کنند.

این در حالیست که دادستانی کل افغانستان چندی پیش اعلام کرده بود که حضور زنان در دادستانی از سه درصد به 22 درصد افزایش یافته است.

گزارشگر: سیمین صدف

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا