“به تغییر دیدگاهها نسبت به کار زنان خوشبینم”
وحیده فیضی متولد شهرستان شولگر ولایت بلخ است. وی دانشآموختهی حقوق و علوم سیاسی است و به دلیل علاقهیی که به کار خبرنگاری داشته است، از 9 سال به این سو در رسانههای ملی و محلی بلخ کار میکند. برای معرفی بیشتر ، با او گفتگویی انجام دادم که در ادامه میخوانید.
پرسش: کار رسانهای را از کجا شروع کردی و حامیات کی بود؟
پاسخ: نخستین تجربهی کار رسانهییام، بر میگردد به زمانی که صنف دهم مکتب بودم. آنزمان به دلیل علاقهیی که از کودکی به کار رسانهیی داشتم، کارم را در یکی از رسانههای محلی بلخ آغاز کردم.
پدر و مادرم یگانه حامیانام برای کار در رسانهها بودند. آنها دوست دارند من بتوانم از طریق اطلاعرسانی دقیق و بیطرفانه، برای مردم سرزمینام خدمت کنم.
پرسش: کار رسانهای برای زنان افغانستانی همواره پرچالش بوده است، از تجربیات خودت برای مان بگو.
پاسخ: کار خبرنگاری برای من نیز بیچالش نبوده، من با مشکلات و مخالفتهای خانوادگی روبرو بودم اما با همهی نابسامانیها مقابله کردم. چون میخواستم ثابت کنم که زن هیچگاه ضعیف نیست و از عهدهی همهی کارها به خوبی برآمده میتواند. حالا همهی کسانیکه با کار من مخالف بودند، نسبت به آیندهی کارم خوشبین هستند و میگویند به من افتخار میکنند.
پرسش: میخواهی از طریق کار در رسانه، چه کاری برای زنان کشورت انجام دهی؟
پاسخ: میخواهم از طریق کار در رسانه صدای مردمم باشم و به عنوان یکی از فرزندان راستین و صادق این سرزمین به جامعهام خدمت کنم. صدای زنانی باشم که سالها با درد و رنج زندگی کردند و دم نزدند.
پرسش: چه مدت است که کار رسانهای میکنی و در این مدت، چه دستاوردهایی داشتهای؟
پاسخ: من، تغییر دیدگاه مردم نسبت به کار زنان در عرصههای مختلف، به ویژه رسانهها را برای خودم یک دستاورد میدانم. بدون شک مبارزهی زنانی چون من توانسته راه را برای زنان دیگر باز کند و دوست دارم نسلهای بعدی زنان نیز در این مبارزات شریک باشند تا ما به آنچه لایق آن هستیم برسیم.
پرسش: وضعیت کار رسانهای برای زنان در شمال کشور چگونه است؟
پاسخ: اگرچه در این چند سال پسین زنان زیادی پا به کار در عرصهی رسانهها گذاشتند و این نویدی برای آیندهی بهتر زنان است؛ اما هنوز هم چالشهایی چون آزارهای لفظی و جنسی در ادارهها، مشکلات اجتماعی و مشکلات اقتصادی رسانهها، زنان فعال رسانهیی را آزار میدهد.
پرسش: کار رسانهیی زنان، چقدر در بهبود وضعیت زنان در کشور تاثیر گزار بوده است؟
پاسخ: فعالیتهای زنان در رسانهها در بهبود وضعیت زنان کشور تاثیرات خوبی داشته. باحضور پررنگ بانوان در رسانهها، تغییرات زیادی در عرصههای اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و اقتصادی زنان نسبت به 17 سال پیش آمده است.
پرسش: برای زنانی که علاقهمند کار روزنامهنگاری هستند، چه پیامی داری؟
پاسخ: من به عنوان عضوی کوچک از جامعهی رسانهیی افغانستان، به همهی زنان قهرمان کشورم توصیه میکنم تا برای رسیدن به اهداف والای خود، تلاش کنند تا این که شاهد قشر عظیمی از زنان نخبه و موفق در کشور باشیم.
مصاحبه کننده: سیمین صدف