بیکاری؛ دغدغۀ دختران تازه فارغ شده از دانشگاه

بیکاری و نداشتن شغل از دغدغه‌هایی است که امروزه شمار زیادی از دختران تازه فارغ شده از دانشگاه با آن روبرو هستند. این دختران نداشتن تجربه کاری را از دلایلی می‌دانند که سبب شده تا مدت زیادی را بعداز فراغت بیکار بمانند.

به باور این دختران نبود دوره‌های کارورزی نیز بر مشکلات شان افزوده است.

 نسرین جعفری یکی ازدخترانی است که ازدانشکده ساینس فارغ شده است. بیکاری از دغدغه‌های امروز نسرین است.

او که سال پار از دیپارتمنت کیمیا فارغ شد، می‌گوید بعداز فراغت در جستجوی کار گشت اما چون تجربه کاری نداشت و یک دانشجویی تازه فارغ شده به حساب می‌آمد،نتوانست شغل مناسبی را بدست‌آورد :”برای مان می‌گویند تجربه کار اما تا کار نباشد تجربه از کجا بگیریم.”

وی می‌افزاید: دانش‌جویان فارغ شده از ساینس حتی به عنوان معلم نیز پذیرفته نمی‌شود.

در همین حال عزیزه یک تن دیگر از دخترانی است که بعد از فراغت هنوز بی‌کار است. به گفته او نداشتن تجربه کاری سبب شده تا بعد از چهار سال تلاش بی‌کار باشد.

عزیزه از دانشکده‌ی جامعه‌شناسی فارغ شده است. او نیز چون نسرین بعداز فراغت به دنبال کار گشت اما با پاسخی که هر بار برای نسرین داده می‌شد روبرو شد.

او در ادامه می‌گوید: دوره کارورزی 3 ماهه در اداره‌های معارف، شاروالی، وزارت امور زنان و تدریسی داشته اند، اما هیچ کدام به عنوان تجربه کاری شناخته نشده است.

با این حال صبریه نوروزی دختری که ازهنرهای زیبا فارغ شده است، اما در حال حاظرنظر به رشته خود کاری پیدا نکرده است.او نداشتن واسطه را دلیل پیدا نکردن کار می‌داند.

صبریه می‌گوید: بعد از فراغت در جستجوی کار شده، اما به سبب نداشتن واسطه قوی تا هنوز کار پیدا  نکرده است.

 مشکل بیکاری دختران تازه فارغ شده از دانشگاه در حالی مطرح می‌شود که مسوولان در اداره کار و امور اجتماعی شرط کاریابی را داشتن تجربه کار می‌دانند.

زبیرروف، مدیر منابع بشری ریاست کارواموراجتماعی می‌گوید، دختران تازه فارغ شده از دانشگاه با مراجعه به آمریت ارتقای ظرفیت مقام ولایت هرات با توجه به رشته‌ی شان می‌توانند در اداره‌‌های دولتی به مدت شش ما کارآموز شوند. وی اضافه می‌کنند بعداز کسب سپری نمودن دوره کارآموزی و کسب تجربه آنان می‌توانند در اداره‌های دولتی استخدام شوند.

در همین حال فعالان حقوق زن به این باور اند که ظرفیت استخدام زنان در اداره‌های دولتی در هرات کم است و به همین سبب دختران فارغ شده از دانشگاه نمی‌توانند به بست‌های ادارات دولتی درخواست دهند.

فاطمه جعفری فعال حقوق زن، می‌گوید: کمتر از 13درصد کارکنان خدمات ملکی در هرات زنان هستند و همه ساله دانش‌جویان زیادی از دانشگاه فارغ می‌شوند که از این میان تعداد کمی از آنان به دلیل نبود ظرفیت در اداره‌های دولتی جذب می‌شوند.

گزارشگر: عارفه مهدوی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا