رنج داشتن ناپدری
ازدواج دوم برخی از مادران سبب شده است؛ تا شماری از دختران به دلیل رفتارهای نامناسب، لت و کوب از سوی ناپدری ( یا پدر اندر) شان مشکلات فراوانی را تحمل کنند.
برخی از دختران میگویند، نا پدری شان رفتار خوبی با آنان ندارد و مورد لت و کوب قرار میدهد.
منیژه، میگوید، در شش سالگی پدرش را از دست داد و مادرش ازدواج دوم کرد از همان ابتدا رفتار شوهر مادرش با او مناسب نبود.
او در ادامه میافزاید: «سالهاست که رفتارهای بد پدر اندرم را تحمل میکنم همیشه خشن رفتار میکند در حالیکه مه مانند پدر واقعیم او ره دوست دارم.»
از سویی رفتارهای تبعیضآمیز شماری از پدر اندران در خانواده سبب ایجاد بیماریهای روحی روانی در دختران شده است.
سمیه که چندی پیش به بیماری افسردگی مبتلا شده است میگوید، پدراندرش همیشه با لحنی نا مناسب و خشن با او صحبت میکند، بر سر موضوعات کوچک بهانه گرفته و لتوکوبش میکند.
او در ادامه میافزاید: «پدر نقش مهم در زندگی فرزندان دارد و قهرمان زندگی فرزندانش به حساب میآید؛ اما او گاهی چنین پدری بالای سرش ندیده است.»
در کنار منیژه و سمیه فرزانه دختر دیگریست که بهانهگیریها و بدفتاریهای نا پدری امانش را بریده او میگوید؛ پدر اندرش به بهانههای مختلف او را مورد لت و کوب قرار میدهد.
او همچنان میافزاید: «بیش از حد قیدگیری میکند و دنبال بهانه میگرده تا مره بزنه.»
این در حالیست که برخی از مادران بد رفتاریهای شوهر شان را در برابر دختران شان تایید میکنند.
گلشن، میگوید، مادر سه فرزند بود که شوهرش از دنیا رفت او برای بار دوم ازدواج کرد تا بتواند فرزندانش را در سایه پدر، بزرگ کند.
او در ادامه میگوید: «از روی مجبوری عروسی کردم تا دخترایم یک مرد بالای سر شان داشته باشند اما شوهرم رفتارش با اولادایم خوب نیست. مجبور هستم تحمل کنم چون نمیتوانم به تنهایی مخارج خانواده را بدم.»
با این حال فعالان حقوق زن با ابراز نگرانی از موجودیت چنین مشکلات از زنانی که ازدواج دوم میکنند؛ میخواهند تا در انتخاب پدر برای فرزدندانش دقیق عمل کنند.
سوسن بهبودزاده، فعال حقوق زن در رابطه میگوید، زنان باید موضوعاتی را که در آینده و زندگی فرزندان شان مهم و تاثیرگذار است آن را در نظر گرفته و تصمیم به ازدواج دوم و سوم بگیرند در غیر آن، غفلت زنان هنگام انتخاب شوهر نامناسب، سبب بروز چنین مشکلات میشود.
گزارشگر: عارفه مهدوی