برگزاری جلسه‌ی “استماع عامه‌ی تحقیق ملی زنان، صلح و امنیت” در هرات

جلسه‌ی “استماع عامه‌ی تحقیق ملی زنان، صلح و امنیت” امروز (چهارشنبه، 7 حمل) با حضور سیما سمر رییس کمیسیون مستقل حقوق بشر در افغانستان، در دفتر ساحوی کمیسیون مستقل حقوق بشر هرات، برگزار شد.

حکومت‌داری خوب، اطلاع دهی برای مردم در مورد روند تامین صلح، اشتراک زنان در روند گفت‌وگو‌ها و تامین صلح، اشتراک قربانیان جنگ در منازعه و اشتراک جامعه‌ی مدنی و اقلیت‌ها در مذاکرات صلح؛ از مواردی است که این کمیسیون در تامین صلح مهم بیان می‌کنند.

سیما سمر، رییس کمیسیون مستقل حقوق بشر می‌گوید؛ قرار است در این پژوهش از دوهزار زن در گوشه و کنار افغانستان، در رابطه به تامین صلح و امنیت نظر سنجی شود.

به گفته‌ی خانم سمر؛ این استماع عامه در 14 ولایت افغانستان راه اندازی می‌شود.

وی افزود؛ این پژوهش در همه‌ی ولایات کشور تطبیق خواهد شد و انتظار می‌رود برایند آن تا پنج ماه آینده مشخص شود.

به باور خانم سمر صلحی که زنان در مذاکرات آن سهم فعال نداشته باشند، معامله‌ی سیاسی است.

مسوولان در دفتر ساحوی کمیسیون مستقل حقوق بشر هدف از راه اندازی این پژوهش را نظرسنجی برای افزایش حضور زنان در پروسه‌ی صلح بیان می‌کنند.

عبدالقادر رحیمی، رییس کمیسیون مستقل حقوق بشر در هرات می‌گوید؛ هدف از راه‌اندازی این پژوهش، ارزیابی راه‌های افزایش حضور زنان در پروسه‌ی صلح است.

او می‌گوید؛ زنان افغانستان برای احقاق حقوق خود قربانی دادند و با آن هم به حقوق اساسی خود دسترسی ندارد اما در روند مذاکرات صلح باید این حقوق درنظر گرفته شود.

مسوولان در اداره‌ی محلی هرات نیز بر افزایش مشارکت زنان در روند گفت‌وگوها و تامین صلح تاکید دارند.

موونسه حسن زاده معاون اجتماعی ولایت هرات می‌گوید؛ زنان باید متحد شوند و برای حفظ دستاوردهای شان پس از تامین صلح، به نظری واحد برسند تا حضور شان در گفت‌وگوهای صلح نمادین نباشد.

مسوولان در ریاست امور زنان ولایت هرات، سهم زنان را در مذاکرات صلح بسنده نمی‌دانند.

انیسه سروری، رییس اداره‌ی امور زنان ولایت هرات می‌گوید؛ زنان باید در گفت‌و‌گوهای صلح حضور فعال داشته باشند تا فرصت‌های مشارکت زنان در اجتماع، از این بیشتر برای زنان محدود نشود.

فعالان حقوق زن اما از بی‌توجهی حکومت نسبت به وضعیت زنان انتقاد می‌کنند.

فاطمه جعفری، عضو شورای ولایتی می‌گوید: «نگرانی زنان این است که آن‌ها از هیچ کدام از آدرس‌های حکومت، آمریکا و طالبان در مذاکرات صلح سهیم نیستند.

وی می‌افزاید؛ سهم زنان در مذاکرات صلح در حالی در نظر گرفته نمی‌شود که زنان در شهرستان‌ها پس از پس از هژده سال تلاش برای بهبود وضعیت زنان، هنوز در وضعیت مطلوبی به سر نمی‌برند.

او می‌افزاید؛ حکومت فعلی نتوانسته به خواسته‌های مشروع زنان پاسخ قانع کننده‌ی بدهد و زنان در شهرستان‌های هرات، از نوعی بی‌حکومتی رنج می‌برند.

این در حالیست که زنان افغانستان، بارها به دلیل سهم کم‌رنگ شان در مذاکرات صلح، اعتراض کرده‌اند.

گزارشگر: سیمین صدف

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا