وزارت صحت: ۲۴ درصد شهروندان کشور از فشار «شدید» روانی رنج میبرند
یک ارزیابی تازه وزارت صحت عامه کشور نشان میدهد که ۴۷ درصد شهروندان کشور فشار روانی را تجربه میکنند و ۲۴ درصد دیگر به طور شدید از فشارهای روانی رنج میبرند.
وزارت صحت عامه، روز دوشنبه، پنجم حمل، نخستین سمپوزیم ملی صحت روانی را راهاندازی کرد. هدف از این سمپوزیم، شناسایی چالشهای بیماران روانی و دریافت راه حل برای کاهش این بیماری عنوان شده است.
دیوه صمد، معین پالیسی و پلان وزارت صحت عامه در این سمپوزیم گفت که این وزارت برای نخستینبار ارزیابیای را در رابطه به صحت روانی در ۱۶ ولایت کشور با همکاری اتحادیه اروپا انجام داده است. به گفته او، براساس این ارزیابی ۴۷ درصد از شهروندان کشور فشار روانی را تجربه میکنند و ۲۴ درصد دیگر به طور شدید از فشارهای روانی رنج میبرند. او در ادامه گفت: «این ارزیابی نشان داده است که میزان اختلالات افسردهگی در افغانستان ۴.۸۶ درصد، اضطراب ۲.۷۸ درصد، صدمه روانی ۵.۳۴ درصد، میزان سوءاستفاده از مواد نشئهآور به شمول ادویه خوابآور در حدود ۱۲.۲۰ درصد و افکار خودکشی ۷.۲۵ درصد میباشد.»
از جانب دیگر، ماوریژن شیان، نماینده اتحادیه اروپا در افغانستان، در این برنامه گفته است که فقر، جنگ، بیکاری و خشونت از جمله عوامل بیماری روانی در کشور است.
وزار صحت عامه در عین حال اعلام کرده است که حدود ۷۵۰ مشاور روانی را آموزش داده است. فدامحمد پیکان، معین عرضه خدمات صحی، در این سمپوزیم گفت که این وزارت برای کاهش بیماریهای روانی در کشور حدود ۷۵۰ مشاور روانی را آموزش داده است که اکنون در هرمرکز صحی یک مشاور روانی حضور دارد.
براساس معلومات وزارت صحت عامه، قرار است در سه سال آینده شمار مشاوران روانی به یک هزار نفر افزایش یابد.
منبع: روزنامه هشت صبح