“کاش سرنوشتم به زیبایی نامم بود”

نامش عالم تاج است؛ اما انگار نابرابری‌های روزگار نگذاشته تا عالم، گاهی تاجی از خوشبختی را بر سر نهد. او می‌گوید؛ در یک شبانه روز بیش از ده ساعت را برای کسب 30 افغانی، قلاب می‌زند تا از طریق لیف بافی لقمه‌ی نانی به کودکانش مهیا کند.

عالم تاج، مادر پنج فرزند معیوب است. او می‌گوید؛ شوهرش شغل مناسبی ندارد به همین دلیل مجبور است از طریق لیف بافی مصارف خانه را بپردازد.

او در ادامه می‌افزاید: «پنج سال است که لیف می‌بافم روز سه تا لیف می بافم و دانه هشت یا ده افغانی می‌فروشم با اینکه پول زیادی بدست نمی‌آورم اما می‌توانم حدا اقل برای بچه‌هایم لقمه‌ی نانی مهیا کنم.»

این تنها عالم تاج نیست که سال‌های زیادی از عمرش را صرف شغلی کم‌درآمد و پر زحمت کرده است؛ فاطمه نیز زن دیگریست که سال‌هاست لیف می‌بافد.

فاطمه، می گوید: «شوهرم زنده نیست در اوایل روز پنج تا لیف می‌بافتم اما حالا چشمانم ضعیف شده و روز سه تا می توانم ببافم با اینکه زیاد کار می‌کنم اما بازهم با این پول، اندکی از مشکلات اقتصادی‌ام برطرف می‌شود.»

این در حالی است برخی از زنان که از طریق این شغل کسب درآمد می‌کنند؛ از مردم می‌خواهند تا به زحمت آنان ارزش قایل شوند و محصولات تولیدی زنان را خریداری کنند.

زینب زنی است که سال‌ها پیش شوهرش را از دست داده است او می‌گوید؛ با لیف بافی مصارف خودش و فرزندش را می‌پردازد.

زینب می‌گوید؛ روزانه دست کم چهار ساعت را صرف بافتن یک لیف می‌کند اما به قیمت ده یا هشت افغانی به فروش می‌رساند.

او در ادامه می‌افزاید: «بعضی از مردم زحمت‌های ما را نادیده می‌گیرند و حتا می‌گویند همین هشت یا ده افغانی هم بابت یک لیف زیاد است.»

این در حالیست که مسوولان اتاق تجارت و صنایع زنان هرات، از راه‌اندازی برنامه‌هایی برای رشد تجارت و صنایع زنان خبر می‌دهند.

مریم جامی الاحمدی، رییس اتاق تجارت و صنایع زنان هرات می‌گوید؛ برنامه‌های که می‌تواند زمینه تجارت را برای زنان فراهم کند تا از آن طریق ظرفیت‌های کاری خود را بلند ببرند روی دست دارند.

رییس اتاق تجارت و صنایع زنا هرات، در ادامه می‌گوید: «اتاق تجارت و صنایع زنان، تصمیم دارد یک کارگاه کوچکی را ایجاد کند؛ این کارگاه ظرفیت آموزش 240 زن فعال تجاری را در قسمت آگاهی‌دهی در مورد مکلفیت‌های مالی وحقوقی،و برگزاری نمایشگاه‌های ملی و بین المللی خواهد داشت.»

با این حال به باور فعالان حقوق زن، فعالیت زنان در عرصه‌های مختلف اجتماعی و تلاش برای کسب استقلالیت مالی، سبب تاثیرگذاری و نقش پررنگ زنان در جامعه خواهد شد.

سوسن بهبود‌زاده، فعال حقوق زن می‌گوید: «زنی که خود کفا باشد ازاستقلالیت اجتماعی برخوردار است ومی تواند درتصمیمات زنده گی،امور تربیت اطفال و در برنامه‌های مختلف اجتماعی نقش فعال و ارزنده‌ای داشته باشد.»

عالم تاج، در پایان صحبت‌هایش می‌گوید: «کاش سرنوشتم به زیبایی نامم بود.»

گزارشگر: مبارکه محمدی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا