“در محیط کاری‌ام با برخوردهای نامناسب آمرم دست به گریبان هستم”

 سمیه افضلی دانش‌آموخته‌ی زبان و ادبیات فارسی دری دانشگاه هرات است. او سال‌هاست که به عنوان استاد این رشته، در مکتب نسوان تجربوی هرات تدریس می‌کند و در کنار آن، فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی نیز دارد. همکاری او با مووسسه‌ی خیریه‌ی علوی، یکی از این فعالیت‌های اجتماعی است.

پرسش: شرایط کار برای فعالیت‌های مدنی زنان از گذشته‌ها تا کنون چقدر تغییر کرده است؟

پاسخ: در چند سال گذشته با توجه به تلاش‌های نهادهای حامی حقوق زنان، در وضعیت زنان تغییرات خوبی آمده است. به عنوان مثال زنان امروز می‌توانند در سطح شهرها و حتی شهرستان‌ها فعالیت‌های سیاسی و اجتماعی داشته باشند و در کنار مردان کار کنند، اما با این وجود هم، تا کنون چالش‌های بسیاری سد راه زنان وجود دارد که رفع آن‌ها مبارزه و تلاش مداوم زنان را می‌طلبد.

پرسش: با توجه به این که مدت زیادی می‌شود فعالیت‌های حقوق بشری و مدنی دارید، با چه مشکلاتی مواجه شده اید؟

پاسخ: شرایط نامناسب کار، یکی از مشکلاتی است که بسیاری از زنان با آن دست و پنجه نرم می‌کنند. بر علاوه‌ی مردان، بسیاری از زنان نیز چالش‌هایی را برای یک دیگر به وجود می‌آورند و این ناشی از عدم آگاهی این زنان از مزیت‌های همبستگی زنان برای بهبود وضعیت شان است.

به عنوان مثال من در محیط کاری ام با برخوردهای نامناسب آمرم دست به گریبان هستم.

پرسش: جایگاه زنان را در فعالیت‌های اجتماعی و سیاسی چگونه ارزیابی می‌کنید؟

پاسخ: زنان با تلاش‌های زیاد و مداوم توانسته اند تا حدی جایگاه خود را در اجتماع به دست بیاورند اما هنوز هم به دلیل بافت سنتی و مردانه‌ی جامعه‌ی افغانستان، زنان جایگاه سیاسی خود را آن‌طور که شایسته است بدست نیاورده اند و نیاز به تلاش بیشتریست.

پرسش: به عنوان یک زن چقدر از احتمال سهیم شدن طالبان در حکومت نگران اید؟

پاسخ: سهیم شدن طالبان در پروسه‌ی صلح، در صورتی که تمامی حقوق زنان رعایت شود، از دیدگاه من اشکالی ندارد، اما اگر مثل گذشته خشونت بر زنان روا داشته شود؛ از دیدگاه من بهتر است برای جنگ قربانی دهیم تا تن دادن به چنین صلحی.

پرسش: از دیدگاه شما برای ایجاد تغییرات مثبت در وضعیت زنان چه باید کرد؟

پاسخ: برای این که تغییرات مثبتی را در وضعیت زنان شاهد باشیم زنان باید به مبارزات شان ادامه دهند. چون تنها کسانی که می‌توانند در وضعیت زنان تغییراتی را به وجود بیاورند خود زنان اند. زنان و مردان افغانستان باید تلاش کنند تا نگرش جنسیتی در افغانستان تصحیح و آگاهی و سطح دانش مردم بالا برود.

پرسش: فعالیت‌های مدنی زنان، چقدر دیدگاه‌های مردم را نسبت به کار زنان تغییر داده است؟

پاسخ: فعالیت‌ها و مبارزات زنان تاثیرات موثری روی دیدگاه مردم نسبت به کار زنان داشته است و به همین دلیل اکنون زنان بیشتر پذیرفته می‌شوند اما با آن‌هم هنوز هم در سطوح پایین‌تر جامعه و مناطق دور از شهرها باید کار بیشتری صورت بگیرد.

ترتیب: سیمین صدف

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا