زنان بیجا شده داخلی، خواهان حل چالشهای شان هستند
از هشتم مارچ (روز جهانی زن) با راهاندازی نمایشگاه صنایع دستی زنان بیجا شده حوزۀ غرب از سوی ادارۀ مهاجرین و عودت کنندگان در ولایت هرات تجلیل شد.
مسوولان ادارۀ مهاجرین و عودت کنندگان هرات، هدف از برگزاری این برنامه را گرامیداشت از هشتم مارچ و معرفی صنایع دستی زنان بیجاشده عنوان میکنند.
جاوید نادم، رییس ادارۀ مهاجرین ولایت هرات، میگوید: « از مدتی به اینطرف ریاست مهاجرین هرات برنامههای آموزشی فن و حرفه، خیاطی و سوادآموزی را جهت ارتقای ظرفیت زنان بیجاشده راهاندازی کرده است؛ که امروز صنایع دستی این زنان به نمایش گذاشته شده است.»
در همین حال برخی از زنان، راهاندازی چنین برنامهها را بر بهبود وضعیت زنان بیجا شده تاثیرگذار دانسته و به تجلیل از هشتم به معنی واقعی آن تاکید دارند.
مونسه حسن زاده، معاون اجتماعی مقام ولایت هرات، میگوید:« برنامۀ ریاست مهاجرین یک گام مثبتی در زمینه پیشرفت زنان بیجا شده است و چنین برنامهها بر خلاف برنامههای کلیشهی دیگر ، میتواند موثرتر واقع شود.»
این درحالی است که شماری از زنان بیجاشده، راهاندازی چنین برنامهها را راه حل مناسبی برای مشکلاتشان نمیدانند و از دولت میخواهند تا بازار مناسبی را برای فروش صنایع دستی شان مساعد کند.
شیرین گل، بیجاشده، میگوید:« بعد از شش ماه آموزش، دراین برنامه صنایع دستی خود را به نمایش گذاشتهام توقع دارم که بتوانم صنایع دستی خود را به نحو خوبی به فروش برسانم.»
از سوی هم برخی دیگری از زنان بیجا شده، از نهادهای حامی زنان میخواهند تا از تجلیل نمادین هشتم مارچ خودداری کنند و به حل چالشهای زنان بپردازند.
نازگل، میگوید:« امروز صنایع دستی خود را برای فروش اینجا آوردم اما فروش چندانی ندارد از نهادهای حامی زنان میخواهم تا بیایند و برای حل مشکلات ما یک کاری بکنند.»
در همین حال شماری از زنان بیجاشده از دولت میخواهند تا برای حل مشکلات آنان اقدامات جدی را روی دست گیرد.
صدیقه، میگوید:« بیشتر برنامههای که به مناسبت روز زن برگزار میشود؛ نمایشی است وهیچ فایده برای ما بیجاشدهها ندارد از دولت میخواهیم تا در زمینه مشکلات ما تصمیم جدی روی دست بگیرد.»
این در حالی است که همه ساله از هشتم مارچ از سوی نهادهای مختلف تجلیل به عمل میآید.
گزارشگر: عارفه مهدوی