نبود مراکز حقوقی، چالش عمدۀ زنان در شهرستان رباط سنگی

شهرستان رباط سنگی، یکی از شهرستان‌های ولایت هرات است زندگی زنان در این شهرستان نیز همانند سایر مناطق دور از مرکز شهر خالی از چالش نیست؛ دسترسی محدود زنان به تحصیل، نبود مراکز حقوقی و وجود عرف و عنعنات ناپسند از جمله عمده‌ترین چالش‌های زنان در این شهرستان عنوان می‌شود؛ برای بحث بیشتر پیرامون وضعیت زنان در این شهرستان خبرگزاری بانوان افغانستان با فریده عزیزی، مسوول شورای زنان شهرستان رباط سنگی گفت‌وگویی ترتیب داده است که در ادامه می‌خوانید.

معرفی؟

پاسخ: فریده عزیزی، هستم از مدت 13 سال بدین‌سو، ب‌عنوان مسوول شورای زنان در شهرستان رباط سنگی ولایت هرات انجام وظیفه می‌کنم و دانش‌آموخته‌ی دانشکده‌ی ساینس می‌باشم.

پرسش: سابقه‌ی طولانی فعالیت در شورای زنان شهرستان رباط سنگی را دارید؛ تاکنون چه فعالیت‌هایی را در این شورا انجام داده‌اید و چه دست‌آوردهایی داشته‌اید؟

پاسخ: شورای زنان در سطح شهرستان‌ها بصورت رضاکارانه، فعالیت‌های خود را با همکاری مالی نهادهای بین‌المللی انجام می‌دهد. ما با استفاده از این کمک‌ها در طول این مدت توانستیم تا دوره‌های متعدد حرفه‌ها از جمله خیاطی، گل‌دوزی، آرایش‌گری، سوادآموزی و برنامه‌های کامپیوتری را برگزار کنیم و همچنان در قسمت آگاهی‌دهی بانوان در مورد مسایلی همچون منازعات، آسیب‌های ناشی از منازعات، خوبی‌های صلح، مقابله با خشونت و حقوق بانوان کارگاه‌هایی را برگزار کردیم.

پرسش: وضعیت زنان در شهرستان رباط سنگی چگونه است؟

پاسخ: در قسمت تحصیل؛ دختران و بانوانی که در نزدیک شهرستان زندگی می‌کنند، می‌توانند حداکثر تا صنف 12به تعلیمات خود ادامه بدهند و اما دخترانی که در نقاط دور دست این شهرستان زندگی می‌کنند ، به‌دلیل نبود امکانات، تنها می‌توانند تا صنف نهم درس بخوانند و بعد از آن قادر به ادامه‌ی تعلیم خود نیستند و نبود مراکز تحصیلات عالی و نیمه عالی در این شهرستان مانع ادامه‌ی تحصیل تعداد زیادی از دختران شده است. در قسمت کسب و کار؛ کمبود شرایط کاری باعث شده است که تمامی دختران شهرستان رباط سنگی بعد از ختم دوره‌ی مکتب خود دوباره خانه‌نشین شوند. حضور بانوان در ادارات دولتی این شهرستان نزدیک به صفر است، زیرا بجز ادارات معارف و صحت، در هیچ اداره‌ی دولتی دیگری زنان و بانوان فعالیت نمی‌کنند.

پرسش: حق دسترسی بانوان به حقوق شان در شهرستان رباط سنگی چگونه است؟

پاسخ: وجود عرف و عنعنات بی‌بنیادی که بدون شک تمام زنان افغانستان را متاثر ساخته است و بانوان شهرستان رباط سنگی با این مشکل دست و پنجه نرم می‌کنند، دور بودن تعدادی از روستا‌ها از مرکز شهرستان و نبود یک آدرس دقیق برای بانوان باعث شده اند که زنان این شهرستان کمتر در مورد حقوق شان بدانند و برای حل مشکلات شان رجوع کنند.

پرسش: به گفته‌ی شما، چالش‌های زیادی سرراه بانوان شهرستان رباط سنگی قرار دارد؛ شما به‌عنوان مسوول شورای زنان این شهرستان چه برنامه‌هایی را روی دست دارید؟

پاسخ: برنامه‌های آگاهی‌دهی و ایجاد کمپاین‌ها برای طلبیدن حقوق زنان از جمله فعالیت‌های ما برای مقابله با چالش‌ها و مشکلات بانوان است که با همکاری نهادهای بین المللی و ریاست امور زنان ولایت هرات انجام می‌شود. در روستا‌های که ما فعالیت داشتیم بدون شک تاثیرگذاری خود را داشته است و زنان در مورد حقوق شان اطلاعاتی را بدست آوردند ولی متاسفانه هنوز هم روستا‌های وجود دارند که بدلیل ناامنی ما نمی‌توانیم در آنجا فعالیت کنیم.

پرسش: از نظر شما، کارکردهای دولت برای زنان در شهرستان رباط سنگی چگونه بوده است؟

پاسخ: دولت دست‌آوردهای چشم‌گیری در این شهرستان نداشته است زیرا هنوز برای زنان آدرس دقیقی وجود ندارد که حتی بتوانند مشکلات خود را با آن‌ها شریک بسازند چه برسد به اینکه فعالیت موثری در مسیر حل مشکلات شان انجام داده باشد.

پرسش: خواست شما از دولت افغانستان چه است؟

پاسخ: از دولت توقع دارم تا رسیدگی بیشتری به زنان شهرستان‌ها بکند. زنان در شهرستان رباط سنگی توانایی انجام‌ حرفه‌های مختلفی را دارند ولی بدلیل نبود حمایت از سوی دولت نمی‌توانند آن را رونق بدهند و وارد بازار شوند، توجه به تحصیل زنان باید از اولویت‌های کاری دولت باشد که متاسفانه ما شاهد کار کمتری در این راستا بودیم و ایجاد یک آدرس دقیق برای بانوان که بتواند مشکلات زنان را تا حدودی حل کند.

ترتیب: ضیاگل عظیمی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا