ام داف؛ نهادی برای تشویق زنان به فعالیت‌های اجتماعی

جمعی از زنان، در منطقه‌ی موسوم به کورۀ ملی (جبرییل) ولایت هرات، نهاد آگاهی‌دهی را به هدف ظرفیت سازی و تشویق زنان به فعالیت‌های اجتماعی ایجاد کرده‌اند‌‌‌‌.

“ام داف” نام نهادی است که در آن برنامه‌های سخن‌رانی، مقاله‌نویسی، کتاب خوانی و دکلمه برای زنان منظقه‌ی کورۀ ملی راه‌اندازی شده است.

بلقیس صفری، مسوول نهاد آگاهی‌دهی “ام داف” می‌گوید؛ این نهاد به هدف تبادل افکار و ارتقای ظرفیت زنان ایجاد شده است.

او می‌افزاید:”با وجود اینکه زنان، نیمی از پیکر جامعه را تشکیل می‌دهند؛ اما حضور شان در اجتماع کم‌رنگ است. ما تلاش داریم تا از طریق برنامه‌های مختلف زنان را تشویق کنیم که در فعالیت‌های اجتماعی سهم گیرند واستعداد‌ شان را به همه نشان دهند.”

در همین حال برخی از زنان برگزاری برنامه‌های آگاهی‌دهی این نهاد را برای شان موثر می‌دانند.

لیلا حیدری، یکی از اشتراک کننده‌گان می‌گوید: “اشتراک در این برنامه‌ها برای من خیلی موثر بوده است قبل از اینکه در این برنامه‌ها شرکت کنم از صحبت کردن و پشت تریبون رفتن می‌ترسیدم٬ اما حالا میتوانم در جلسه‌های بزرگ راحت صحبت کنم.”

از سوی هم شماری از زنان منطقه‌ی کورۀ ملی ( جبرییل)  برنامه‌های که بتواند در افزایش حضور زنان در جامعه تاثیرگذار باشد یک نیاز اساسی می‌دانند.

ناز گل نایاب، یکی دیگراز اشتراک کنندگان می‌گوید: “مدت سه ماه است که در برنامه‌های این نهاد اشتراک می‌کنم نسبت به سه ماه قبل، اعتماد به نفس من زیاد شده و می‌توانم از پس کار‌های که علاقه به انجام آن دارم بهتر برآیم.”

با این حال برخی دیگری از زنان این منظقه می‌گویند؛ برگزاری برنامه‌های کتاب‌خوانی از سوی این نهاد سبب افزایش علاقه‌مندی زنان به مطالعه شده است.

فاطمه نوری می‌گوید: “هر هفته برعلاوۀ برنامه‌های دیگر یک کتاب می‌خوانم و این سبب شده که بیشتر به صحبت کردن علاقه پیدا کنم چون با خواندن هر کتاب مطالب بیشتری یاد می‌گیرم وباورم به خودم بیشتر می‌شود.”

این در حالیست که از دیدگاه جامعه‌شناسی، ایجاد نهاد‌ها و مراکز آگاهی‌دهی برای زنان نقش تعیین‌ کننده در جایگاه اجتماعی زنان دارد.

عصمت الله جعفری، جامعه‌شناس  در رابطه می‌گوید: “برنامه‌های آگاهی‌دهی زنان را نسبت به شرایط زندگی شان آگاه می‌کند و یک نوع هویت مشترک بین آنان به وجود می‌آورد.”

به باور او آگاهی‌دهی سبب می‌شود که زنان در فرایند‌های تصمیم‌گیری و حتی در کنش‌های اجتماعی به صورت هدف‌مند شرکت کنند و از آن به نفع خود استفاده کنند.

امروزه در کنار نهاد “ام داف” نهاد‌های مختلف دیگر نیز در ولایت هرات جهت توانمندسازی زنان برنامه‌هایی آگاهی‌دهی رابرای زنان برگزار می‌کنند.

گزارشگر: فاطمه احمدی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا