ناامنی؛ چالش عمده‌ی فرا راه فعالیت زنان هلمند

 ولایت هلمند، از جمله ولایات جنوب غربی افغانستان است. زندگی زنان در این ولایت، همانند سایر ولایات افغانستان، عاری از چالش نیست. امروزه نبود امنیت، مشکلات اقتصادی، ناآگاهی زنان از حقوق شان و دست‌رسی محدود زنان به تحصیل، از جمله چالش‌های عمدۀ زنان در این ولایت عنوان می‌شود. برای بحث بیش‌تر پیرامون این موضوعات، با وجیهه مقدس رسولی، رییس ادارۀ امور زنان ولایت هلمند گفت‌وگویی داشته‌ایم که در ادامه می‌خوانید.

پرسش: در مورد خودتان و تحصیلات‌تان برای مخاطبان خبرگزاری معلومات دهید؟

پاسخ: وجیهه «مقدس رسولی» هستم و به‌عنوان رییس ادارۀ امور زنان در ولایت هلمند ایفای وظیفه می‌کنم. تعلیمات مکتب را در لیسه‌ی نسوان مرکزی شهر لشکرگاه، مرکز ولایت هلمند به پایه‌ی اکمال رساندم، از دانشکده‌ی زبان و ادبیات فرانسوی دانشگاه کابل سند فراغت بدست آوردم و اکنون دانشجو‌ی سال آخر دانشکده‌ی طب معالجوی در یکی از دانشگاه‌های خصوصی ولایت هلمند هستم.

پرسش: از چه مدتی به‌عنوان رییس ادارۀ امور زنان در ولایت هلمند مقرر شدید؟

پاسخ: از مدت یک ماه است که من رسما به‌عنوان رییس ادارۀ امور زنان در ولایت هلمند انجام وظیفه می‌کنم.

پرسش: آیا شما سابقه‌ی فعالیت در حوزه‌ی زنان را دارید؟ اگر دارید، در مورد فعالیت‌های‌تان در راستای زنان بگویید؟

پاسخ: مشخصاً در حوزه‌ی زنان در ولایت هلمند سابقه‌ی کاری ندارم، اما به‌دلیل این‌که به‌مدت هفت سال به‌عنوان کارمند خدمات ملکی انجام وظیفه  کردم، همکاری‌های لازم را برای زنان این ولایت داشتم و همیشه در راستای تشویق آن‌ها برای حضور در خدمات ملکی تلاش می‌کردم. هم‌چنان در برنامه‌های مختلفی که برای زنان برگزار شده بود نیز اشتراک داشتم.

پرسش: در مورد خشونت علیه زنان در ولایت هلمند بگویید؟ آمار خشونت در این ولایت را از سال جاری تا سال گذشته چگونه مقایسه می‌کنید؟

پاسخ: در سال 1397 قضایای حقوقی و خشونت علیه زنان نسبت به سال پار در ولایت هلمند کم‌تر شده است.

پرسش: برنامه‌های‌تان برای کاهش خشونت علیه زنان در ولایت هلمند چه است؟

پاسخ: آگاهی‌دهی وسیع برای زنان در مورد حقوق شان با استفاده از ابزار اطلاع‌رسانی همچون رسانه‌ها و منابر مساجد، نظارت دقیق و مسوولانه از مراکز سلب آزادی و تطبیق پروژه‌های مختلف به‌ منظور رشد اقتصادی زنان از جمله فعالیت‌های ما برای کاهش خشونت علیه زنان در ولایت هلمند خواهند بود.

پرسش: آیا آمار خشونت علیه زنان در حومۀ هلمند بیش‌تر است؛ یا در مرکز شهر؟

پاسخ: طبق آمار سالانه ارگان‌های عدلی قضایی، آمار خشونت در حومۀ هلمند نسبت به مرکز شهر بیش‌تر است.

پرسش: از دید شما؛ برای کدام فعالیت‌ها در ریاست امور زنان ولایت هلمند ظرفیت اجرایی وجود داشته است، ولی  به آن‌ها توجه کم‌تری شده است؟

پاسخ: عدم موجودیت آمار دقیق از زنان این ولایت در بخش‌های مختلف، عدم نظارت دقیق از پروژه‌هایی که برای توان‌مندسازی زنان اجراء شده است و عدم آگاهی‌دهی برای زنان این ولایت، از جمله فعالیت‌هایی اند که قبلا کمتر به آن توجه شده است و من در برنامه‌های کاری‌ام به آن‌ها خواهم پرداخت.

 

پرسش: عمده‌ترین چالش‌های زنان در ولایت هلمند چه است؟

پاسخ: نبود امنیت، کمبود اطلاعات در مورد حقوق شان و این‌که چقدر در جامعه می‌توانند نقش موثری داشته باشند و مشکلات اقتصادی از جمله‌ی بزرگ‌ترین چالش‌ها و مشکلات زنان در ولایت هلمند می‌باشد.

پرسش: حق دسترسی زنان به تحصیلات و حقوق شان در ولایت هلمند چگونه است؟

پاسخ: حق دسترسی زنان به تحصیلات بسیار پایین و ضعیف است. کمبود توجه به بالا بردن ظرفیت تحصیلی زنان و نبود تسهیلات درسی در بیشتر مناطق این ولایت باعث شده است که زنان کمتر بتوانند از حق تحصیل برخوردار باشند.

پرسش: حضور زنان در ادارات دولتی ولایت هلمند چگونه است؟

پاسخ: حضور زنان در ادارات دولتی این ولایت، بسیار کم‌رنگ است. طوری که زنان در این ولایت تنها در چند ریاست محدود از جمله صحت‌عامه، معارف، امور زنان و کار و امور اجتماعی درخواست کار می‌دهند.

پرسش: دیدگاه مردم در قسمت کار زنان در ولایت هلمند چگونه است؟

پاسخ: اگر با ده سال گذشته مقایسه کنیم، دیدگاه‌های سنتی مردم خصوصا در قسمت کار کردن زنان تغییرات زیادی داشته است، اما با آن‌هم هنوز آمار اجازه ندادن خانواده‌ها برای دختران و زنان شان در تمام افغانستان و خصوصاً ولایت هلمند بالا است و این عمل را یک شرم می‌پندارند.

پرسش:چه فکر می‌کنید؛ آیا کارکردهای دولت افغانستان در قسمت زنان خصوصا در ولایت هلمند کافی است یا خیر؟

پاسخ: خیر! دولت مکلف است تا توجه بیشتری را برای زنان ولایت هلمند کند. زیرا مناسب نبودن وضعیت امنیتی و وضعیت اقتصادی می‌تواند تأثیر مستقیمی بر روی زندگی زنان داشته باشد و آنان را از حقوق اولیه شان نیز محروم بسازد.

پرسش: عمده‌ترین چالش‌های سرراه ریاست امور زنان ولایت هلمند چه است؟

پاسخ: نبود امنیت در سطح شهرستان‌ها و نبود امکانات کافی برای انجام امورات این ریاست، ما را بسیار متأثر و رنجور ساخته است.

پرسش: خواست شما از دولت افغانستان چه است؟

پاسخ: از دولت می‌خواهم تا با توجه به زنان ولایت هلمند و اختصاص دادن امکانات کافی برای رشد شان، زمینه را برای دسترسی زنان به حقوق شان از جمله خدمات صحی، تحصیلات، کار و تفریح مساعد بسازد.

پرسش: پیام شما برای سایر زنان چه است؟

پاسخ: حضور زنان در جامعه بدون هیچ تردیدی موثر و مفید است. از سایر زنان تقاضا دارم تا با حفظ اتحاد خود وارد صحنه‌های بزرگ سیاسی و اجتماعی شده و نقش مؤثر شان را برای تمامی کسانی که مانع رشد زنان می‌شوند، ثابت بسازند و دیگر اجازه ندهند که از زنان تنها بعنوان یک ابزار استفاده شود.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا