شکایت شماری از دانش‌آموزان دختر از تنبیه آموزگاران

amir_fa_rszd

گزارشگر: حسینه عظیمی

شماری از دانش آموزان مکاتب دخترانه‌‌ی هرات از تنبیه و لت و کوب شدن توسط آموزگاران شکایت دارند.

این دانش آموزان با انتقاد از این روش می‌گویند، اگر این وضعیت  ادامه یابد بیشتر آن‌ها مجبور به ترک تحصیل خواهند شد.

به باور این دانش آموزان شمار زیادی از دختران بخاطر تنبیه، توهین و تحقیر از سوی ٱموزگاران درس ومکتب را رها کرده‌اند.

فریبا دختری است که از رفتار آموزگارانش شاکی است. او که می‌خواهد مکتب را ترک کند دلیل آن را رفتار بد این آموز گاران می‌داند.

اواز رفتار آموزگارانش چنین حکایت کرد :” قبلا زیاد شوق داشتم که درس بخوانم و یاد بگیرم اما حالا دیگر به مکتب هم نمی‌روم. وقتی درس را یاد ندارم یکی از آموزگاران بدون حرف زدن و پرسیدن دلیل من را می‌زند، موهایم را می‌کشد و یا حرف‌های بد و زشتی برایم می‌گوید، و همین موضوعات باعث شده که مکتب نروم.”

در همین حال لطیفه راشید مدیر مکتب دخترانه رازی، وجود این مشکل در مکتب‌های دخترانه را تایید کرده و می‌گوید:” برخی ازآموزگارانی هستند که در مقابل دانش‌آموزان رویه و رفتار نیک ندارند و برای آموزش از لت و کوب استفاده میکنند.”

به باور خانم رشید مجازات دانش‌آموزان راه حل نیست و آن‌ها در زمینه کسب دانش مشکلات زیادی را متحمل می‎‌شوند، آموزگار نباید این مشکل را زیاد کند.

این درحالیست که شماری از آموزگاران مکاتب تنبیه و لت و کوب را بهترین روش آموزشی دانسته و به این بارواند که با خشونت می‌توان درس را به دانش‌آموزان آموخت.

لیلا”اسم مستعار” یکی از آموزگاران مکتب  دخترانه رازی، به این باور است که تنها روش موثر برای ترغیب  دانش‌آموزان به درس تنبیه است.

وی در ادامه افزود:” راهی جز این برایم نمانده است، دانش‌آموزان مکتب ادب کافی ندارند، ونمی‌توان روش ‍ جز این در پیش گرفت، وقتی ترس از معلم در دل های‌شان قرار گیرد و از آن هراس داشته باشند درس را به خوبی فرا میگیرند.”

اما، شماری از آموزگاران با رد این گفته‌ها تشویق و برخورد نیک  را جایگزین لت و کوب می‌دانند.

به باور سیما یک تن از آموزگاران مخالف تنبیه دانش آموزان، مجازات  راه حل نیست.

خانم سیما می گوید که یک آموزگار موفق کسی است که از راه  نوازش دانش‌آموز را ترغیب به درس خواندن نماید.

این آموزگار می گوید:” بیست سال سابقه کاری دارم اما هیچ وقت از لت و کوب برای آموزش دادن دانش‌آموز استفاده نکرده ام چون این روش باعث می‌شود تا دانش‌آموز تنها بخاطر ترسی که از استاد دارد، درس بخواند و درس خواندن با ترس موثر نیست. “

این درحالیست که مسوولان ریاست معارف هرات نیز بر این مشکل مهر تایید گذاشته اما، از تلاش‌های این اداره برای بهبود این وضعیت سخن می‌زنند.

ذبیح الله جامی سخنگوی ریاست معارف هرات می‌گوید که خشونت در برابر دانش‌آموزان در برخی از مکتب‌ها وجود دارد.

وی می‌گوید :” متاسفانه  تنبیه و لت و کوب دانش آموزان هنوز هم دربرخی از مکتب‌ها جریان دارد، اما معارف هرات با تلاش‌های زیادی توانسته این مشکل را کمتر نماید، اما جهت ریشه کن ساختن این پدیده زمان زیادی لازم است.”

آقای جامی افزود: در آینده نزدیک گروه تحقیقاتی جهت بررسی این مشکل به مکتب‌ها فرستاده خواهد شد تا به صورت درست به این مشکل رسیدگی شود.

به باور روانشناسان  لت و کوب و مجازات دانش‌آموزان سبب ترس، بی‌جرئتی و عدم علاقه به درس شده  و حتی در برخی موارد این مشکل ترک تحصیل را نیز در پی دارد.

بصیراحمد عزیزی استاد روانشناسی در دانشگاه هرات، در مورد تبعات این مشکل چنین می‌گوید:” خشونت در برابر دانش‌آموزان، تاثیرمنفی بر روان آن‌ها گذاشته، روحیه شان را  ضعیف می‌کند و نمی‌توانند درس را به شکل اساسی آن فرا گیرند.

در برخی از مکتب‌ها و مدارس آموزشی آموزگاران به جای استفاده از روش‌های جدید آموزشی به تنبیه ، توهین و تحقیر دانش‌آموزان می‌پردازند ،که این خود سبب عقب ماندن نظام آموزشی کشور می‌شود.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا