“مبارزه‌ی زنان بی‌نتیجه نخواهد ماند”

کرشمه صافی مدیر نشرات رادیو پیام بانو است. او در این رسانه، برای افزایش ظرفیت و توانایی زنان کار می‌کند و باور دارد که رسانه‌ها باید برای تغییر وضعیت زنان بابرنامه و هدف‌مند کار کنند. برای معرفی بیش‌تر، با وی گفت‌گویی انجام داده‌ام که در ادامه می‌خوانید.

پرسش: برای مخاطبان خبرگزاری بانوان افغانستان، یک معرفی از خود داشته باشید.

پاسخ: کرشمه رادمنش صافی هستم، در ۱۹ جدی سال ۱۳۷۶ در یک خانواده روشن‌فکر به دنیا آمدم. مکتب را در سال ۱۳۸۳هجری خورشیدی در لیسه نسوان نمبر دوم ولایت جوزجان آغاز کردم و  در جریان تحصیل؛ در انجمن‌ها اجتماعی نیز فعالیت داشتم. در همین زمان توانستم در تیم منتخب فوتبال بانوان ولایت جوزجان انتخاب شده و با انجام مسابقات در داخل شهر، عنوان بهترین بازیکن ولایت جوزجان را نیز به دست آورم.

چون کار رسانه‌یی را زیاد دوست داشتم، در آزمون کانکور توانستم به رشته دل‌خواه‌ام یعنی روزنامه‌نگاری کامیاب شوم و از شروع دانشگاه در رسانه‌های رادیو بوستان، رادیو سلام وطن‌دار و رادیو پیام بانو به عنوان گوینده، گزارشگر، مدیر نشرات و مدیرمسوول وظیفه اجرا کردم.

چون به سیاست نیز علاقه‌ی زیادی داشتم، حقوق و علوم سیاسی را نیز در یکی از موسسه‌های تحصیلات عالی خصوصی شروع کردم و اکنون دانشجوی صنف سوم این رشته هستم.

پرسش: از دست‌اوردهای تان برای مان بگویید.

پاسخ: به دلیل فعالیت‌های اجتماعی و رسانه‌یی که در ولایت جوزجان داشتم، از طرف نهادهای دولتی و خصوصی چون مقام ولایت، ریاست امور زنان، ریاست اطلاعات و فرهنگ، شورای ولایتی و سایر نهادها مورد تقدیر قرار گرفتم.

پرسش: چی شد که کار در رسانه را انتخاب کردید و از کجا شروع کردید؟

پاسخ: کار در رسانه را از کودکی دوست داشتم. در دوران مکتب یک سلسله کارهای فرهنگی و هنری می‌کردم و بعد از اتمام مکتب وارد یک رادیو بنام بوستان شدم. ۶ ماه از طریق دفتر پروموت کار کردم و بعد از ختم پروژه رسما کارمند آن رسانه شدم. بعد از آن مدت یک سال در رادیو سلام وطن‌دار گزارشگر بودم و سپس به صفت مدیر مسوول این رسانه ایفای وظیفه کردم. از چندی به این‌سو نیز کار را در رادیو پیام بانو آغاز کردم و فعلا مدیر نشرات هستم.

پرسش: کار رسانه‌یی در افغانستان، برای یک زن چه دشواری‌هایی دارد؟

پاسخ: گرچه زنان برای کار کردن در رسانه‌، همواره با چالش‌هایی مواجه بوده‌اند، اما وضعیت زنان خبرنگار در افغانستان رو به بهبود است و آنان اندک‌اندک توانسته‌اند با اجرای برنامه‌های متفاوت، دیدگاه مردم را نسبت به کار و توانایی زنان به جهت مثبت تغییر دهند.

پرسش: از طریق کار در رسانه، می‌خواهی برای زنان کشورت چه کاری انجام دهی؟

پاسخ: از چندین سال به این سو در وضعیت زنان تغییرات مثبتی ایجاد شده است و زنان در سازمان‌های دولتی و خصوصی و رسانه‌ها کار می‌کنند و تا حدی توانسته‌اند جایگاه اجتماعی خود را در جامعه بازیابند. از طریق کار در رسانه می‌خواهم راه را برای دیگر بانوان باز کنم و از این طریق می‌خواهم برای مردم در مورد حقوق و جایگاه زنان آگاهی دهی کنم تا در روشن شدن ذهنیت مردم نقشی داشته باشم.

پرسش: چقدر به تغییر وضعیت زنان امیدوار هستی؟

پاسخ: با این روندی که زنان پیش می‌روند من باور دارم که تا چند سال دیگر، تغییرات چشم‌گیری در وضعیت زنان خواهد آمد. چون می‌بینم که زنان دارند برای یک زندگی بهتر و جایگاه اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و سیاسی بهتر به شدت کار می‌کنند و این مبارزه‌ی شان بی‌نتیجه نخواهد ماند.

پرسش: وضعیت زنان خبرنگار را در کشور چگونه ارزیابی می‌کنید؟

پاسخ: زنان خبرنگار در افغانستان با چالش‌های فراوانی روبرو اند، از مشکلات اجتماعی گرفته تا مشکلات مالی رسانه‌ها و نبود تضمین شغلی، از مواردی است که زنان خبرنگار را در افغانستان با مشکل مواجه ساخته است.

پرسش: از دیدگاه شما، چطور می‌توانیم برای تغییرات مثبت در وضعیت زندگی زنان گام برداریم؟

پاسخ:  در شرایط کنونی کار بانوان در رسانه‌ها موثر تمام شده است و ما بانوانی داریم که بهترین گزارشگرها و گوینده‌ها هستند و بهترین برنامه‌ها را پیش می‌برند. این سخت کوشیدن زنان نظر مردان را نیز در برابر زنان تغییر داده است و اکنون مخالفت‌ها در برابر کار زنان کمتر شده است.

پرسش: رسانه‌ها و کار زنان در عرصه‌های خبرنگاری چقدر توانسته نظر مردم را در مورد فعالیت‌های اجتماعی و سیاسی زنان تغییر دهد؟

پاسخ: به تصویر کشیدن توانایی‌های زنان در رسانه‌ها توانسته است دیدگاه مردم را نسبت به کار و توانایی زنان در عرصه‌های اجتماعی و سیاسی تغییر دهد و برای ادامه‌ی این روند، نیاز است تا باز هم رسانه‌ها با برنامه‌های متفاوت و هدف‌مند روی تغییر دیدگاه‌ مردم به نفع زنان کار کنند.

سیمین صدف

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا