افزایش پنج درصدی حضور زنان در اداره‌های دولتی

بر اساس آماری که کمیسیون اصلاحات اداری  و خدمات ملکی منتشر کرده است، زنان 27.3 درصد از کارکنان خدمات ملکی را تشکیل می‌دهند. این‌ آمار، نشان دهنده‌ی افزایش 5 درصدی حضور زنان در اداره‌های  دولتی را در سال 97 نشان می‌دهد.

نادر نادری، رییس کمیسیون اصلاحات اداری و خدمات ملکی گفته است که سهم زنان در ‌موقف‌های رهبری واحدهای دومی (ولایت‌ها) نیز به صورت قابل ملاحظه‌یی، زیاد شده است.

بر اساس این آمار، زنان در سکتور معارف و تحصیلی، بیش‌ترین سهم یعنی 33.2 درصد را دارا می‌باشند.

با این حال شماری از فعالان حقوق زن، این آمار را کافی نمی‌دانند.

فاطمه جعفری عضو شورای ولایتی هرات می‌گوید؛ قسمت‌ عمده‌یی از این آمار را معلمان مکاتب تشکیل می‌دهند و اگر این تعداد حذف شود، دیده می‌شود که سهم زنان در اداره‌های دولتی به ویژه در سطوح رهبری و پالیسی‌ساز بسیار اندک است.

به باور خانم جعفری، زنان در افغانستان هنوز همان حداقل 30 درصد سهم خود را به دست نیآورده‌اند.

خانم جعفری می‌افزاید؛ از مجموعه‌ی دوصد تن از کارمندان خدمات ملکی در شهرستان‌های 19 گانه‌ی هرات، حتی یک زن در بست‌های هفت یا هشت اداره‌ها وجود ندارد.

به عقیده‌ی وی، این آمار قناعت‌بخش نیست، چون افزایش حضور زنان در اداره‌های دولتی برای حکومت اولویت نیست و حکومت برای حمایت از زنان، قاطعیت لازم را ندارد.

خانم جعفری افزود؛ با آن‌که هرات جز ولایات درجه اول است، این آمار قناعت‌بخش نیست و در ولایات درجه دوم و درجه سوم، حضور زنان در اداره‌های دولتی بسیار کم‌رنگ‌تر است.

این در حالیست که بر اساس آماری که اداره‌ی محلی هرات به دست می‌دهد، سهم زنان در اداره‌های دولتی این ولایت 33 درصد است که از این میان، اگر معلمان مکاتب حذف شود، تنها 13 درصد دیگر باقی می‌ماند.

شماری دیگر اما این افزایش آمار را زمانی موثر می‌دانند که نقش زنان در این بست‌ها نمادین نباشد.

لیدا لودین حیدری فعال حقوق زن، به این باور است که سهم 27 درصدی زنان در اداره‌های دولتی، به هیچ عنوان قناعت‌بخش نیست.

او باور دارد که زمانی که گفته می‌شود زنان با مردان همسان اند و حکومت برای ایجاد این برابری متعهد است، زنان باید 50 درصد از کرسی‌های اداره‌های دولتی را پر کنند.

وی معتقد است که حضور زنان در اداره‌های دولتی چشم‌گیر نیست و تعداد اندکی هم که توانسته‌اند کرسی‌های این ادارات را بدست آورند، نقش شان نمادین بوده است.

گزارشگر: سیمین صدف

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا